Vandaag nog eens een lekker stoofpotje.
Lamsstoofpot met Tripel-abdijbier. ================================== Voor 4 personen:
1 kg lamsschouder in blokjes 50 g margarine 1 ui in ringen gesneden 1 fijngesnipperd knoflookteentje 250 g champignons 2 wortelen(in blokjes) 3 stengels stoofselder(in reepjes) 1 blik Gepelde Tomaten(in stukjes) 1 flesje Tongerlo Tripel Blond Abdijbier 8°(of andere blonde tripel) 1 laurierblad een mespunt gedroogde tijm Sauzenbinder voor donkere sauzen zout en peper 1 koffielepel vloeibare honing 1 afgestreken eetlepel zachte mosterd een handvol gehakte peterselie
. Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan.
Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht en schep het vlees opnieuw in de pan.
Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees.
Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en honing.
Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen.
Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten vóór het vlees gaar is mee in de stoofpot.
Bind de saus met een beetje sauzenbinder en bestrooi de gul met peterselie.
Lekker met verse aardappeltjes,puree of pasta.
|