Djuvedje Kroatisch Hoofdgerecht ===============================
voor 5 à 6 personen:
600 gram varkensstoofvlees 750 gram lamsstoofvlees 1-1/2 tot 2 uien 2 eetlepel spekvet of reuzel 1 groene paprika 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika 150 gram sperziebonen 175 gram worteltjes 1 blik gepelde tomaten tomaten 1 blik tomatenblokjes met basilicum 150 gram doperwtjes(diepvries) 3-1/2 deciliter bouillon (of half bouillon/half tomatensap) . De dag voordien,
Het vlees in de reuzel langs alle kanten mooi bruin bakken.Een half uurtje zacht laten garen.De in ringen gesneden uien toevoegen.De tomaten in stukken snijden.Voeg bij de stoofschotel.De paprika's ontpitten en in blokjes snijden en ook toevoegen,alsook de sperziebonen en de worteltjes.Voeg de doperwtjes toe.Alles goed door elkaar roeren en overgieten met de bouillon,of half/half mengsel.. Op een zacht vuur of in een matige oven 1/2 tot 3/4 uur laten pruttelen.Het gerecht mag vooral niet te gaar zijn,daar de smaken van de verschillende groenten duidelijk te onderscheiden moet zijn.
De dag zelf: De schotel terug opwarmen en opdienen
Djuvedje wordt in Kroatie gegeten met brood.Men kan er ook pilafrijst of gekookte aardappelen bijgeven.
|