Vandaag eten we: Duif
Estoufade(stoofschotel) Van Duif ================================
4 duifjes
5 deciliter druivenpitolie
tuiltje verse kruiden (tijm, rozemarijn, salie, knoflook, basilicum)
200 gram kleine champignons
200 gram kleine zilveruitjes
30 gram ongerookt spekreepjes
30 gram geweekte morieltjes
30 gram kleine hanekampaddestoelen
2 deciliter Cognac
12 aardappeltjes
40 gram verse rozemarijn
30 gram verse tijm
4 hele knoflookteentjes
1 salieblaadje
2 kleine laurierblaadjes
5 deciliter kalfsfond
peper en zout
. Wrijf de schoongemaakte duifjes in met ruim peper en zout, leg ze in de druivenpittenolie met ruim verse kruiden en laat een uur op 70° C garen.
Laat de levertjes en hartjes uit de duifjes trekken in de fond.
Zet ondertussen in een stoofpan de uitjes, champignons, aardappeltjes en hanekampaddenstoelen aan.
Blus af met de Cognac en laat inkoken. Voeg de fond toe met de kruiden, knoflook en laurier, maar houd iets achter om in de duiven te doen.
Haal de duiven uit de olie, stop de kruiden in en braad de duifjes in hun eigen vet mooi goudbruin en krokant.
Leg ze in de pan en schep er de saus ruim overheen
Voeg de morieltjes toe en bedek de duifjes met het uitgebakken katenspek.
Proef alles goed af.Het deksel op de pan en stoof gedurende 25 minuten in de oven van 225° C.
Serveer.
|