Pittige balletjes
Lamsballetjes in tomatensaus met puree ====================================== 600 gram lamsgehakt
1 eetlepel groene of roze peperbolletjes
1 ei
Paneermeel
Puree van 3/4 kilogram aardappelen zonder room boter of eieren.
1 zakje Parmezaanse kaas 70 gram
1 blik tomatenblokjes met basilicum
1 eetlepel tomatenpuree
1 deciliter witte wijn
1 grote sjalot
2 teentjes look
1 eetlepel fijngehakte basilicum
1 eetlepel fijngehakte oregano
olijfolie
Peper en zout en kruidnoot
. Maak een gewone aardappelpuree zonder room ,boter of eieren.Voeg er de Parmezaanse kaas aan toe en kruid met peper,zout en kruidnoot.
Meng het lamsgehakt met de peperbolletjes en voeg het ei,de peper en het zout toe. Doe er nu het paneermeel bij,en zorg dat het geheel een mooie homogene massa is. Doe de oregano onder het gehakt. Rol er balletjes van circa 3 centimeter dik.
Stoof nu de fijngehakte sjalot samen met de fijngehakte teentjes look in olijfolie,doe er een blik tomatenblokjes met basilicum bij,laat op een zacht vuurtje even sudderen.
Voeg de tomaten puree toe en de verse basilicum
Bevochtig met de witte wijn.Laat de saus wat indikken.
Haal de saus van het vuur.
Bak de gehaktballetjes gaar in wat olijfolie en voeg bij de saus;
Laat samen nog eens opwarmen.
Dien op met de aardappelpuree
|