Soep met garnalen
Paprikasoep met grijze garnalen ===============================
voor ca 10 personen
1 groot blik gepelde tomaten 1 groot blik tomatenblokjes met basilicum 2 1/2kilogram rode paprika - 100 gram boter - 4 ui, fijngesnipperd - 4 teentje knoflook - 1 theelepel cayennepeper - 2 eetlepels sherry - 8 theelepels tijm - 1 bouquet garni (in preiblad gebonden peterseliestelen en 4 laurierblaadjes) - 4 liter visbouillon van tabletten of bokaal - 2 deciliter slagroom - zout, peper - 500 gram grijze garnalen. Basilicum
. De dag voordien:
Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. In grote pan met dikke bodem boter smelten.De Ui 5 minuten zachtjes bakken. Uitgeperste knoflook en cayennepeper 5 minuten meebakken (niet laten kleuren). Sherry erbij schenken en alcohol laten verdampen. Paprika, tijm en bouquet garni toevoegen en circa 5 minuten al omscheppend meebakken.De tomaten bijvoegen en de visbouillon. Ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot paprika's helemaal gaar zijn. Bouquet garni verwijderen. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Zeven.
De dag zelf:
Soep zachtjes verwarmen. Room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper(indien nodig). Garnalen en basilicum in strooien.
|