Vandaag : Chinees
Bami Goreng =========== 500 g gekookte en afgekoelde noedels
50 g fijne reepjes van gekookt kippenvlees
50 g fijne reepjes van ham of garnalen
50 g fijne reepjes van paprika
50 g dobbelsteentjes champignons (zwarte gedroogde Chinese paddenstoelen )
50 g diepvrieserwtjes
1 ei gebakken tot een platte omelet, in reepjes snijden.
4 el olie
Peper en zout
m.s.g Vétsin of monosodiumglutatammat. ( Is niet echt nodig, is een smaakversterker)
. De koude gekookte noedels losmaken.
Bak een omelet van het ei en snijd dit in reepjes.
Verhit de olie en bak snel alle andere ingrediënten in een wok.
Voeg de noedels toe en bak verder, al roerend.
Voeg de omelet toe en kruid met peper, zout een drupje sojasaus en m.s.g.
Bij het opdienen eventueel bestrooien met fijn gesneden groene ui.
Als versiering kan spiegelei, ham, tomaat en kroepoek gebruikt worden.
|