Vrijdag = visdag: Kabeljauw
Kabeljauwfilets Dugléré ======================= Ingredienten: -
600 g kabeljauwfilet -
4 tomaten -
100 g sjalotten -
2,5 deciliter droge
witte wijn -
5 deciliter visfumet -
150 g boter -
1 bosje peterselie, fijngesneden -
peper en zout
Voorbereiding:
De sjalotjes fijnsnipperen en even in een klontje boter aanfruiten.
De witte wijn en de visfumet eraan toevoegen, aan de kook brengen en het vuur temperen tot het kooknat nog licht borrelt.
Bereidingswijze:
De kabeljauwfilet in 4 porties verdelen en in het borrelende kooknat 10 minuten pocheren.
Uithalen en warm houden.
Het pocheernat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout, de resterende boter klontje na klontje al kloppend toevoegen tot een gladde dikke saus ontstaat.
Tot slot de peterselie toevoegen.
De tomaten pellen en ontpitten.
Het vruchtvlees in blokjes snijden en heel kort in een klontje boter fruiten.
Warm houden.
Serveertips:
De kabeljauw over verwarmde diepe borden verdelen, overgieten met de saus en bestrooien met tomaatblokjes.
Serveren met gekookte aardappelen of aardappelpuree
|