Gemakkelijk en op voorhand te maken.
Gerookte Rivierforel Koud Voorgerecht ===================================== 5 gerookte filets van rivierforel
3 sneden gerookte zalm
2 deciliter. verse room
2 deciliter. visfumet
2-1/2 gesnipperde sjalotten
6 blaadjes geweekte gelatine
2 deciliter. verse room
wat citroensap
peper en zout
Gemengde sla
Voor de gelei:
1/4 liter.rundsconsommé
sap van rode bieten
1/2 gelatineblaadje per deciliter
. Begin met een smeuige creme te maken met de visfumet,4 deciliter room de sjalotten en een beetje van de gerookte zalm.
Laat ongeveer 10 minuten koken.Druk door zeef,voeg de geweekte gelatine toe en laat afkoelen.
De forelfilets pureren in de keukenrobot.
De afgekoelde creme toevoegen en opnieuw pureren.Op smaak brengen met peper en zout en citroensap en er dan de halfopgeklopte room doorspatelen.
Voor de opbouw van de terrine begint u met een laag forelmousse vervolgens gerookte zalmschijfjes,weer forelmousse en zalm .
Werk af met forelmousse.Laat zorgvuldig afkoelen in de koelkast.
Bereid de bietengelei en giet die op de borden .
Laat opstijven,en leg er dan een plak van de visterrine op
|