Home Cookin Chapter: Mosselen
Mosselen Met Gandaham - Wijn En Saffraan (Voorgerecht) ========================================================================== 32 Jumbomosselen
10 centiliter droge witte wijn
8 sneden Gandaham
5 centiliter Culinaire room
3 gram Saffraandraadjes
2 tomaten, ontveld en ontpit
Verse bieslook, versnipperd
200 gram boter
. Pocheer de mosselen (een viertal minuten, tot de schelpen opengaan) in een mosselpan met de wijn.
Haal de mosselen uit de schelp en draai ze in reepjes Gandaham.
Laat het mosselsap voor de helft inkoken met de saffraandraadjes en voeg er de room bij.
Werk af met wat ijskoude boter tot er mooie binding ontstaat.
Bak de mosselpakketjes aan in een koekenpan.
Presentatie
Presenteer de blokjes tomaat met daarop de saffraansaus.
Strooi er de bieslooksnippers over en presenteer daarop de mosselen met Gandaham-jasje.
|