vandaag : Kip
Kip Met Spekjes, Tomaat En Champignons Hoofdgerecht ===================================================== 2 Kipfilets
1 doosje spekblokjes van 100 g ( gerookt)
2 uien
1 blik tomatenblokjes met basilicum
1 eetlepel Mosterd
3 deciliter witte wijn
3 teentjes knoflook
250 g champignons
peper en zout
1 takje tijm
1 blaadje laurier
cognac om te flamberen
Boter en olie
. De spekblokjes bakken in wat olie en Daarna de ui laten meebakken.
Dan de look bijvoegen en de tomatenblokjes bijvoegen,daarna de mosterd.
Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.
Eventueel wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan mixen(tijm en laurier verwijderen) De kipfilet snijden en inwrijven met peper en zout.
Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de cognac (opgepast ,wasemkap afzetten)
De kip in de saus doen en 1/4 uur laten sudderen.
De champignons proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat olie tot ze hun vocht terug opgenomen hebben(dit is de nieuwste trend).
De laatste 5 minuten.bij de kip voegen
De saus binden en opdienen. Lekker met witte selder en vers gekookte aardappelen.
|