Gamba of tijgergarnaal
Gegrilde Gambas Met Chorizosalade =============================== - 16 tijgergarnalen Gamba (diepvries)
- 2 limoenen
- 2 teentjes knoflook
- 8 eetl. olijfolie
- 8 blaadjes munt
- peper
Voor de salade en vinaigrette
- 100 g chorizo (sneetjes)
- 100 g jonge gemengde slascheuten
- 15 halfgedroogde tomaten
- het sap van 1/2 citroen
- 6 eetl. olijfolie
- 1 voorgebakken stokbrood
- peper en zout
. Rasp de schil van 1 limoen.
Breng water aan de kook en kook de geraspte schil gedurende 1 min.
Pers de 2 limoenen uit (rol de limoen eerst op tafel terwijl u goed met de handpalm drukt. Snij in 2 en pers uit met de hand).
Hak de munt grof.
Pers de teentjes knoflook.
Meng 8 eetl. olijfolie met het limoensap, de limoenschil, het knoflook, de munt en peper. Laat er de gambas 2 u in marineren.
Snij het stokbrood in sneetjes.
Bereiding (20 min.)
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de sneetjes stokbrood goudbruin.
Voeg de sneetjes chorizo toe. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de vinaigrette: blus de pan met het sap van 1/2 citroen en 3 eetl. olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
Meng de jonge slascheuten met de halfgedroogde tomaten, de sneetjes stokbrood en de chorizo. Zet koel weg. Steek de gamba's per 4 op 2 brochettestokjes en bak gedurende 4 min. aan elke kant op een matige grill.
Tip Afwerking Besprenkel de salade met vinaigrette, verdeel over de borden en geef er telkens een gambabrochette bij.
|