Aperitief
Krabbeignets ============ krabvlees 400 gram
paneermeel 4 koffielepels
citroen 1
olijfolie
mosterd
ei 1
paprikapoeder 1 koffielepel
Worcestersaus
tabasco
kruidensalade
. Leg het krabvlees in een kom en voeg een koffielepel mosterd toe.
Meng goed.
Voeg vervolgens de paprika, enkele druppels tabasco, een lepeltje worcestersaus en het eitje toe.
Meng goed totdat u een homogeen mengsel bekomt.
Voeg 4 koffielepels paneermeel toe, totdat u een stevig mengsel bekomt.
Rol dit mengsel in de handpalm tot kleine balletjes met een diameter van ongeveer 4 cm.
Giet een scheut olie in een kookpan en laat de krabballetjes aan elke kant mooi goudbruin bakken.
Schik ze vervolgens op een vel absorberend papier.
Dien warm op met een kruidenslaatje en citroen.
Tip : De krabbeignet prijkt steevast op de menukaart van elk visrestaurant in Baltimore. Er bestaan dan ook evenveel recepten als chefs: elke kok maakt een eigen variant door te spelen met de grootte van de balletjes en de ingrediënten. Zo kan u bijvoorbeeld uien toevoegen of het eiwit opkloppen, wat het geheel omtovert in een soufflé. Men dient ze op met een pikant sausje of wat mosterd, maar in geen geval met ketchup.
|