Kan ook als voorgerecht,dan moet je 100 gram zalmfilet per persoon nemen
Zalmfiletpaketjes met Aardappel =============================== 3 eetlepels Vloeibare bakmargarine
zout
2 eetlepels fijngehakte peterselie
4 middelgrote vastkokende aardappelen peper
1 teentje look (fijngesneden)
1 citroen (in dunne plakjes)
2 kleine uitjes (in dunne ringetjes)
4 blaadjes aluminiumfolie
. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
Wrijf de aardappelen goed schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf of in de keukenrobot) in flinterdunne plakjes.
Kook de plakjes aardappel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
Laat ze in een zeef uitlekken.
Spreid 4 stukken aluminiumfolie uit en leg de plakjes aardappel in het midden.
Sprenkel de helft van de margarine erover.
Strooi er wat zout en peper over en verdeel de knoflook, de ui en de peterselie over de aardappel.
Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en margarine en leg ze op de aardappel.
Verdeel de plakjes citroen erover.
Vouw de aluminiumfolie omhoog en vouw het boven de zalm tot een pakketje dicht.
Schuif de pakketjes op de bakplaat in de oven en bak de zalm in 20 minuten gaar.
Leg de pakketjes op vier borden.
|