Een lekker vrijdagrecept
Kabeljauwhaasje Met Prei ========================
voor 4 personen:
Vis & vlees: 1 kg kabeljauwhaasjes
250 g spekjes
peper en zout
voor de Groenten: 2 preistaven
2,5 dl room
1 eetlepel currypoeder
1 blokje groentenbouillon 30 g
bakmargarine
voor de Puree: 8 bloemige aardappelen
2 eieren
busseltje verse bieslook nootmuskaat
Peper & zout
50 g bakmargarine
1 blokje groentenbouillon
. Puree
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Voeg tijdens het koken een bouillonblokje toe voor extra smaak. Plet de aardappelen met een stamper en voeg er de eieren en wat bakmargarine aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer tenslotte de gesnipperde bieslook onder de puree. Hou warm.
Groenten:
Was de prei grondig en snij in kleine stukjes. Doe wat margarine in een pan en stoof hierin de prei zachtjes gaar. Voeg de room toe. Laat even sudderen. Plet een bouillonblokje en strooi het bij de prei. Breng op smaak met het currypoeder. Laat zachtjes inkoken.
Vis & vlees
Dep de kabeljauwhaasjes droog en gaar ze in enkele minuten in een stoomoven of pocheer ze in visbouillon. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan.
Presentatie
Neem een warm bord. Schik hierop het preimengsel. Leg de kabeljauw er op en strooi er de spekblokjes over. Neem een serveerring en duw hierin de puree. Werk af met verse bieslook.
|