Voor de zondag,lekker lammetje.
Lamsfilet gevuld met fijne groenten en mosterdsaus. =================================================== - 4 lamsfilets
- 8 sneetjes gezouten spek, 2 milimeter dik - 500 gram groentenreepjes (diepvries)
- 4 eetlepel. amandelschilfers
- 1 teentje knoflook
- 1 à 2 eetlepel. mosterd
- 4 eetlepel. olijfolie
- peper en zout
Voor de saus:
- 400 mililiter kalfsfond (bokaal)
- instantsausbinder
- 2 koffielepel. mosterd
. De dag voordien:
- Snijd het spek in stukjes.
- Verhit 1 eetlepel. olijfolie in een kookpot. Doe er de stukjes spek in en laat ze lichtjes krokant bakken. Voeg de diepgevroren groentenreepjes toe en laat nog 3 à 4 minuten. bakken terwijl u blijft roeren.
- Snijd met een scherp mes het vlees horizontaal net niet door (zoals u een sandwich opensnijdt).
Vouw open en wrijf het vlees in met het teentje look en mosterd.
Verdeel een eetlepel. groentemengsel over elke filet en vouw dicht. Druk goed aan.
- Bestrijk de filets met een dun laagje mosterd en wentel ze door de amandelschilfers.
De dag zelf:
Verwarm 3 eetlepel. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets goudbruin (+- 4 minuten. aan elke kant). Het vlees moet binnenin nog wat roze zijn. Houdt u van meer doorbakken vlees, laat dan op een zacht vuur nog verder gaar worden. Kruid met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en schraap de braadresten goed los. Laat 2 minuten doorkoken. Voeg de mosterd toe en bind lichtjes met sausbinder. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus.
Snijd de filets in lichtjes schuine sneden van 2 centimeter dik en schik ze op de borden. Lepel er de saus rond. Dien op met rijst waar u de overgebleven groentemengeling doorheen schept.
|