Een malse biefstuk is niet te versmaden
Biefstuk Met Gedroogde Tomaatjes En Champignons =============================================== - 800 g biefstuk
- 150 g champignons
- 10 halfgedroogde kerstomaten
- 2 eetl. olijfolie
- 1,5 dl room
- 1 eetl. boter
- 1 eetl. versgesnipperde dragon
- peper en zout
De dag voordien:
Snijd de halfgedroogde tomaatjes in stukjes.
Snijd de champignons in vier.
Smelt 1 eetl. boter en voeg de champignons toe. Dek af en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
De dag zelf:
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Leg er de biefstukken in en laat 2 min. dichtschroeien aan elke kant.
Laat verder bakken naar smaak en afhankelijk van de dikte van het vlees.
Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
Doe de champignons met hun kookvocht in de pan van het vlees en schraap de braadresten goed los met een houten spatel.
Voeg de stukjes gedroogde tomaat toe en giet er de room bij. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper, zout en de versgesnipperde dragon.
Afwerking Serveer met frietjes en een gemengd slaatje.
|