Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmrolletjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief

    Zalmrolletjes
    =============
    Ingrediënten

    1 limoen

    1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g)

    zout

    (versgemalen) peper

    200 g gerookte zalmfilet

    1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
    .




    DE DAG VOORDIEN:

    Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen
    uitpersen.

    Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.

    Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in
    rechthoek van ca. 20 x 16 cm.

    Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun
    laagje limoenricotta.

    Afdekken met blaadjes basilicum.

    Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen.

    Zalmrol in folie wikkelen. In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.


    DE DAG ZELF:
    Bereidingswijze Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van
    ca. 1 cm dik snijden.

    Serveren in schaaltjes.

     

    19-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taartje met garnalen en gorgonzola.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een gemakkelijk voorgerechtje.

    Taartje met garnalen en Gorgonzola    
    ========================

    voor 4 personen:

    Cognac    5  centiliter 

    gepelde grijze garnalen 350  gram
     
    Gorgonzola    80  gram 

    eierdooiers    2   

    bladerdeeg    1  rol 

    peterselie    4  takjes
     
    peper en zout      

    room    10  centiliter

     


    .
    Verwarm de oven op 180°C.
    Snij 4 rondjes van 10 centimeter uit het deeg, leg die op een ingevette
    bakplaat en bestrijk ze met de losgeklopte eierdooiers.

    Laat ze 10 minuten bakken.
    Laat de gorgonzola samen met de room en de cognac op een zacht vuurtje
    smelten. Breng op smaak met peper en zout.

    Voeg de garnalen toe.

    Verdeel de garnalensaus over de taartjes en bestrooi met peterselie.

    Serveer dit voorgerecht met een gemengd slaatje.

     

    18-12-2008 om 09:45 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash Hongaarse.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu nog maar eens een Sudderpotje

    Goulash
    ====================
    500 gram rundsvlees

    2 uien

    125 gram reuzel

    2 eetlepel paprikapoeder

    1 koffielepel kummelpoeder

    1 eetlepel marjolein

    3 deciliter stevige rode wijn

    5 tomaten

    2 groene paprikas

    1 deciliter runderbouillon

    zout

     


    .
    Fruit de in ringen gesneden uien 5 minuten aan in reuzel en voeg het in
    blokjes gesneden vlees toe.

    Kruid met paprika,kummel,marjolein  en zout.

    Overgiet met de wijn en laat 20 minuten zacht sudderen.

    Voeg de ontpitte,gepelde en fijngesneden tomaten toe met de
    paprika-reepjes en de bouillon.

    Roer en laat nog 25 minuten gaarstoven.

    Serveer met deegwaren,brood of aardappelen

     

    17-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodgekookte eendenborst met slaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie lust er geen eendenborst?

    Roodgekookte Eendenborstfilet Met Slaatje
    ==============================

    voor 4 personen:

    3 eendenborstfilets

    5 dl gevogeltefond

    2 dl zoete soja

    2 dl zoete chilisaus

    1 dl ketjap manis

    1 eetlepel vijfkruidenpoeder

    Peper en zout

    2 teentjes knoflook

    5 cm verse gember

    Gemengde sla

    Lente-ui

    Tomaat

    basilicum

     

     

    De dag voordien:

    Snij de knoflook en de gember in schijfjes en bevochtig met de fond, de
    soja, de zoete chilisaus en de ketjap.

    Breng alles aan de kook.

    Kruid de eendenborstfilets met het vijfkruidenpoeder en bak ze even aan
    langs beide kanten.

    Leg de filets in de marinade en laat ze op een laag vuurtje gaarkoken
    (30 min).

    Laat de filets in de marinade afkoelen tot kamertemperatuur.
     
    De dag zelf:

    Meng de sla, groenten en kruiden en snij de filets in dunne plakken.

    Serveer de filets met de salade en een beetje van de marinade.

    Dien op met kroketten of frietjes.

     

    16-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentenschotel met rundsgehakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag weer eens een eenpansgerecht altijd handig.

    Groentenschotel Met Rundsgehakt
    ========================
    2 uien

    2 teentjes knoflook

    2 eetlepel olie

    500 gram rundergehakt

    4 eetlepel tomatenketchup

    2 eetlepel sojasaus

    1 eetlepel milde currypoeder

    250 gram gemengde roerbakgroenten

    150 gram geraspte kaas

    1 paprika

    2 deciliter vleesbouillon(of gemaakt van een bouillonblokje)

    peper en zout

    aardappelpuree naar believen.

     

     

    De dag voordien:

    Bak het vlees rul in een pan,haal uit de pan en fruit er de
    fijngesneden ui en look in,voeg de ketchup toe,de sojasaus en de curry
    en laat alles kort meebakken.

    Voeg de groenten toe en roerbak kort,giet er dan de bouillon bij.

    Laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven tot de groenten
    beetgaar zijn.

    Proef de kruiding.

    Voeg het gehakt toe.

    Schep het gehakt-groentenmengsel in een ingevette ovenschotel,dek af
    met de puree,bestrooi met de geraspte kaas.

    De dag zelf

    Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze terug
    warm is.

    Zet ze de laatste 5 minuten onder de grill tot er een mooi korstje
    opgekomen is.

     

    15-12-2008 om 08:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeft met kruidengratin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De feestdagen komen er aan,dus ietjes duurder maar gemakkelijk: Kreeft

    Halve kreeft met kruidengratin        
    ========================
    4 gekookte halve kreeften

    250 gram tagliatelle
     
    4 eetlepel walnoten
     
    1 limoen (1/2 voor sap - 1/2 voor garnituur)

    5 takjes peterselie

    1/3 plantje verse koriander
     
    1/3 plantje verse dille

    1/2 plantje verse bieslook

    2 teentjes knoflook

    2 deciliter room

    80 gram boter
     
    olijfolie

    peper en zout

     


    De dag voordien:

    Laat de kreeften 1 uur ontdooien op kamertemperatuur (of 15 minuten. in
    de microgolfoven). Giet het vrijgekomen water weg.

    Plet de walnoten in een plastic zak (door er bijvoorbeeld met deegrol
    over te rollen).

    Snipper de teentjes knoflook fijn.

    Hak de koriander, peterselie en dille fijn.

    Hak het bieslook fijn en hou apart.

    Pers het sap van een 1/2 limoen

    Meng de stukjes walnoot met het sap van een 1/2 limoen, de
    fijngesnipperde knoflook, de boter, de fijngehakte koriander,
    peterselie en dille. Breng op smaak met peper en zout.

    Giet het kruidenmengsel in een dikke laag over de kreeften. Leg de
    kreeften op een ovenplaat en zet koel weg.

    De dag zelf:

    Kook de tagliatelle (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water
    en giet af. Om kleven te voorkomen, sprenkelt u een scheutje olijfolie
    over de pasta.

    Plaats de ovenschotel met de halve kreeften 25 minuten. in de
    voorverwarmde oven (170 °C).

    Laat de room voor de helft inkoken. Kruid met peper en zout en voeg als
    laatste het fijngesnipperde bieslook toe. Niet meer laten koken.

    Voeg de gekookte pasta bij de room om te laten warmen.
    Schik op elk bord een bedje pasta en een warme halve kreeft. Versier
    elke kreeft met een schijfje limoen.

    U kan de pasta ook vervangen door stokbrood. Lepel in dat geval de
    ingekookte room met bieslook, peper en zout rond de kreeft.


     

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taise kippensoep met scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Soep

    Thaise Kippensoep
    =================

    voor 4 personen

    1 liter gevogeltefond
    0,5 l kokosmelk
    4 stengels citroengras
    5 cm verse gember
    3 teentjes knoflook
    1 eetlepel rode currypasta
    1 pikante peper
    3 kipfilets
    1 paksoi
    100 g sojascheuten
    4 lente-uitjes
    1 bussel koriander
    20 scampi’s
    Peper en zout
    Sesamolie

     


    Snij de look en de gember in schijfjes en fruit ze in de sesamolie.

    Voeg het citroengras en de rode curry hieraan toe.

    Bak alles even op en giet de fond en de kokosmelk erbij.

    Snij de pikante peper en kip in stukken en voeg ze toe.

    Laat de kip gaarkoken.

    Pel de scampi’s, voeg ze samen met de groenten aan de soep toe en laat
    deze nog even koken.

    Versier met de koriander en serveer met witte rijst.

     

    13-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met duvelbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Kabeljauw met Duvel             
    =====================

    voor 4 personen

    800 gram Kabeljauw

    1/2 - 3/4 liter Duvel

    4 deciliter visbouillon

    1/4 liter room

    1 eetlepel verse dragon

    500 gram champignons

    20 gram vetstof

    2 grote appelen

     


    .
    Breng de visbouillon aan de kook met het bier, kruiden met peper en
    zout.

    Pocheer hierin de vis.

    Haal de vis eruit en dek af met aluminiumfolie en houd de vis warm in
    een oven van 50 graden celcius.

    Voeg de room bij het kookvocht en laat inkoken.

    Was champignons en snij ze in blokjes, stoof ze vervolgens gaar.

    De gewassen en geschilde appelen in blokjes snijden en bij de saus
    voegen, kruiden met dragon en peterselie.

    Laat de appelen gaar koken.

    Voeg vervolgens de champignons, zonder kookvocht, bij de saus.

    De vis schikken op een bord en overgieten met de saus.

    Versieren met peterselie, dragon en eventueel met bieslook.

    Opdienen met puree.

    Tip: vervang de kabeljauw door Roodbaars, Dorade of zonnevis.
    Opdienen met een weinig puree of stokbrood.

     

    12-12-2008 om 13:01 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groententortilla met olijven en geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een voorgerecht of een bijgerecht:

    Groententortilla met olijven en geitenkaas  Warm voorgerecht
    ===========================================

    voor 6 personen

     200 gram reepjes gekookte hesp - 120 gram verse geitenkaas
    - 1 grote courgette
    - 1/2 rode paprika
    - 1/2 groene paprika
    - 1/2 oranje paprika
    - 1/2 gele paprika
    - 100 gram kerstomaat
    - plusminus 70 gram olijven met look
    - 1/4 plantje verse bieslook
    - 1 sjalot
    - 7 eieren
    - 2 eetlepel room
    - 3 eetlepel olijfolie
    - 5 takjes verse tijm
    1/2 koffielepel Provençaalse kruiden
    1 koffielepel paprika
    1 koffielepel oregano
    1 mespunt cayennepeper
    - peper en zout

     


    .
    Voorbereiding (10 minuten.)
    Snij de courgettes in kleine blokjes.
    Schillen is niet nodig.
    Verwijder de zaadlijsten van de paprikas en snij de paprikas in kleine,
    korte reepjes.
    Halveer de kerstomaatjes.
    Snij de geitenkaas in stukjes.
    Dep de olijven droog.
    Snipper de bieslook fijn.
    Rits de blaadjes van de tijm.
    Snipper de sjalot heel fijn.

    Bereiding (10 minuten. + 30 minuten. baktijd)
    Klop de eieren los met de room, paprikapoeder, bieslook en
    cayennepeper. Kruid met peper en zout.
    Verwarm de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Bak er
    al roerend de sjalot in
    gedurende 1 minuten. Voeg de courgette, de pepers, Provençaalse kruiden
    en oregano toe en bak nog 5 minuten. al roerend.
    Matig het vuur en giet het eimengsel erover. Verdeel er de olijven,
    reepjes gekookte hesp, kerstomaatjes en geitenkaas over. Bak op een
    zacht vuurtje gedurende 30 minuten. tot het ei volledig gestold is.
    Afwerking
    Bestrooi met de verse tijmblaadjes en serveer met een gemengde salade
    en stokbrood.

    Tip

    - Deze groentetortilla is ook koud een aanrader, bij bijvoorbeeld een
    picknick of als hapje bij een gezellige babbel.


     

    11-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tête-de-veau of kalfskop in tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets voor bij de boterham:

    Tête-de-veau       Kalfskop in tomatensaus
    ===========================
    1,5 kilo kalfspoulet in stukjes
     
    1 kalfstong en wat kalfsbot
     
    3 tomaten

    tomatenpuree

    foelie
     
    laurier
     
    citroen
     
    peper en zout.

     

    Kalfstong (met kalfsbot) en plusminus 3 liter water, laurier, foelie,
    peper en zout, een doormidden gesneden citroen en de stukken tomaten
    aan de kook brengen.

    Langzaam laten trekken tot tong gaar is.

    Bouillon zeven en inkoken tot de helft.

    Hierin kalfspoulet zachtjes gaar koken.

    Bouillon weer zeven en er de geweekte gelatineblaadjes bijdoen.

    Op smaak brengen met tomatenpuree, peper en zout en eventueel
    citroensap.

    Kalfstong schoonmaken, in stukjes snijden en samen met de kalfspoulet
    in de saus doen.

    In een kom doen en een paar sneetjes hardgekookt ei en een paar
    sneetjes augurk opleggen en laten opstijven.

    Je kan dit nu koud in schijfjes eten of warm(terug opwarmen in de
    microgolf)

    Serveren met brood.

     

    10-12-2008 om 09:44 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso buco van kalkoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedkoop en lekker.

    Ossobucco Van Kalkoen
    =====================

    voor 4 personen:

    1 kg kalkoenschenkels
    2 wortels in blokjes
    1/4 witte selder in stukjes
    2 fijngehakte uien
    1 courgette in stukjes
    2 teentjes look gesnipperd
    1 laurierblad
    1/2 busseltje salie
    1 blik gepelde tomaten
    1/2 liter gevogeltefond
    1/2 liter witte wijn
    Peper en zout
    Olijfolie



    De dag voordien;

    Ontdoe de schenkels van beensplinters.

    Bruin de schenkels in een beetje olijfolie en breng ze op smaak met
    peper en zout.

    Voeg de groenten en de kruiden erbij en bevochtig ze met de witte wijn
    en de fond.

    Breng aan de kook en voeg de gepelde tomaten toe.

    Laat de schenkels op een laag vuurtje gaar worden, tot het vlees van
    het bot loskomt.

    Verwijder de schenkels en laat de jus even inkoken.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Doe de schenkels terug in de saus.

    De dag zelf:

    Warm de schenkels terug op,indien nodig de saus binden.

    Serveer de schenkels met de jus, groentjes en wat verse pasta of
    aardappelen.

     

    09-12-2008 om 12:42 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti geflambeerd met vodka en varkenslende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een lekkere spaghetti

    Met Wodka Geflambeerde Spaghetti Bolognese En Gepaneerde Varkenslende
    =====================================================
    10 plakjes gerookt spek
    3 fijngehakte takjes rozemarijn
    1 grote gesnipperde ui
    3 fijngehakte takjes oregano of marjolein
    een handvol verse basilicum
    3 gesnipperde teentjes knoflook
    400 g rundergehakt
    1 dl wodka
    1 glas rode wijn
    1 blik gepelde tomaten van 400 g
    1 klein potje grof gehakte gekonfijte tomaten
    455 g spaghetti (gekookt in gezouten water)
    2 handenvol parmezaanse kaas in schilfers

    voor het varkensvlees:
    600 g varkenslende in vier plakjes gesneden
    2 eiwitten
    100 g bloem
    100 g paneermeel


    .
    De dag voordien:

    Bak het spek goudbruin in een grote pan met de rozemarijn.

    Voeg de ui en de look toe en laat verder stoven.

    Doe er het gehakt bij en laat nog even kleuren.

    Flambeer het geheel met wodka(dampkap afzetten) en blus met de rode
    wijn. Laat de wijn inkoken.

    Voeg de tomaten, de gekonfijte tomaten en de oregano toe.

    Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

    Doe het deksel op de pan en laat een klein uurtje sudderen.

    Haal de plakjes varkenslende eerst door de bloem, dan door het
    losgeslagen eiwit en tenslotte door het paneermeel.

    De dag zelf:

    Bak de gepaneerde vleeslapjes 2 minuten op beide kanten in een hete
    braadpan met olie.

    Warm de saus terug op.

    Kook de spaghetti beetgaar (5-6 min)

    Leg de spaghetti op de ene helft van het bord.Doe er de saus op. Strooi
    er wat kaas en enkele blaadjes basilicum overheen en leg de
    varkenslende ernaast.

     

    08-12-2008 om 10:28 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade 2000 met ganzenlever en scampi.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een overheerlijke salade als voorgerecht.

    Salade 2000 met ganzelever en scampi
    ====================================

    voor 4 personen

    1 krop rode sla

    2 tomaten

    100 gram. cressonette

    4 plakjes ganzelever

    12 scampi

    6 plakjes gerookte zalm

    beetje witte wijn

    notenolie

    mosterd

    bieslook
     
    frambozenazijn
     
    peper en zout
     
    taostbrood



    .
    De sla wassen,laten uitlekken en in fijne reepjes snijden.(julienne)

    De cressonette wassen en laten uitlekken.

    De tomaten pellen,ontpitten en in kleine blokjes snijden.(concasseren)

    De scampi koken in witte wijn,laten afkoelen,pellen en in rondjes
    snijden.

    De plakjes ganzelever in kleine dobbelsteentjes snijden.

    Een vinaigrette maken van de notenolie,mosterd en frambozenazijn.

    Kruiden met peper en zout,afwerken met fijngehakte bieslook.

    Serveertips Schikking op het bord: De twee soorten sla in het midden
    van het bord(op een hoopje)

    Daarop in willekeurige volgorde alle ingredienten. Als het enigzins kan
    in de hoogte werken.

    Het geheel napperen met een weinig vinaigrette en opdienen met een
    lauwe toast. 

     

    07-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolademousse met frambozensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel gemakkelijk nagerecht

    Witte-Chocolademousse Met Frambozen lekker,
    ==================================
    voor 8 personen:

    6 blaadjes witte gelatine

    100 gram speculaas verkruimeld.

    200 g frambozen (diepvries)

    200 g witte kristalsuiker

    6 eetlepels Cointreau

    5 dl slagroom 40%

    2 vanillestokjes

    2 sinaasappels

    400g witte chocolade, in
    stukjes

    2 wit van eieren

     


    .
    Gelatine 5 min. in koud water weken.

    Frambozen met helft van suiker en 1 el sinaasappellikeur mengen en
    laten ontdooien.
    Verwarmen en 2 blaadjes gelatine in oplossen.
    Doe het mengsel in een puddingvorm(groot genoegom later de rest bij te doen) en laat opstijven.

    In steelpan helft van slagroom verwarmen. Vanillestokje opensnijden en
    met mespunt merg eruit schrapen. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil
    afraspen. Merg, rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten
    smelten.

    Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en in chocoladeroom oplossen.

    Pan in bak koud water zetten en mengsel laten afkoelen tot het lobbig
    wordt. Af en toe goed roeren.

    Intussen eiwit in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen, rest van
    suiker in gedeelten erdoor kloppen.

    Rest van slagroom in andere kom bijna stijf kloppen.

    Lobbig chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen.

    Slagroom erdoor spatelen.

    De helft van de mousse in de vorm op de frambozencoulis storten.

    Dan de in stukjes gebroken speculaas er op en dan de andere helft van
    de mousse erover en afgedekt met plasticfolie in koelkast 1 uur laten
    opstijven.

     

     


     

    06-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met frambozensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Eendenborst

    Eendenborst Met Frambozensaus
    =============================

    voor 4 personen:

    4 eendenborsten

    75 gram boter

    zout, peper

    200 gram frambozen

    1 geraspte citroenschil

    8 eetlepels frambozenjam

    2 eetlepels rode wijnazijn

    1/2 deciliter rode port

    1/2 deciliter rode wijn

    2 theelepels aardappelmeel

    4 stronkjes witloof

     


    .
    Verwarm de wijn, port, wijnazijn en frambozenjam met het
    citroenschilletje en laat het zachtjes tot 2/3 inkoken.

    Zeef eventueel de pitjes eruit en bind met een beetje aardappelmeel.

    Laat hierin de van kroontjes ontdane frambozen doorwarmen.

    Zout en peper de eendenborsten.

    Bak de eendenborsten zonder vetstof, eerst met de velkant, dan aan de
    andere kant, tot ze goudbruin van buiten en rose van binnen zien.

    Bak het witloof in wat boter .

    Leg op een warm bord.

    Snijd de eendenborsten in plakjes.

    Serveer ze met de frambozensaus.

    Geef er frietjes of kroketten bij.

    05-12-2008 om 11:45 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterdsoep met spekjes en witloof.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere warme soep.

    Mosterdroomsoep met spekjes en witloof
    ==============================
    1 liter kippenbouillon,

    150 gram mager rookspek in reepjes,

    1 eetlepel olie,

    1 ui,

    1 glas droge witte wijn,

    2 deciliter koksroom,

    3 royale eetlepel grove mosterd,

    1 struikje witloof,

    zout en versgemalen peper.

     


    Bak de reepjes spek in de olie,en laat ze daarna op keukenpapier
    uitlekken.

    Fruit de ui in het achtergebleven vet. Blus af met de wijn.

    Voeg nu de bouillon toe.

    Breng de soep aan de kook.

    Roer er de room en de mosterd door.

    Snijd de witloof heel fijn en roer ze kort voor het serveren door de
    soep.

    Breng op smaak met zout en peper.

    Schep de soep op borden en verdeel de spekjes erover.

     

    04-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse koekoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere kip vandaag.

    Mechelse Koekoek  
    =======================

    voor 4 tot 6 personen:

    1 Mechelse koekoek, in stukken gesneden

    2 flesjes blonde trappist

    2 blaadjes laurier

    3 takjes tijm

    1 kippenbouillonblokje

    0,5 liter water

    peper en zout

    1 rode ui

    1 gewone ui

    2 teentjes knoflook

    1 klontje boter


    .
    Smelt een klontje boter in een braadpan.

    Kruid de stukken Mechelse
    koekoek en bak de stukken mooi bruin aan langs beide
    kanten.

    Voeg de rode ui, de gewone ui toe en de teentjes knoflook daar waar er
    lege plaatsen zijn op de bodem.

    Zet op een middelmatig vuurtje.

    Blus met het bier en de kippenbouillon.

    Zorg ervoor dat de kip goed onderstaat.

    Laat opkoken en laat verder gaar stoven op een laag vuurtje gedurende 1
    uur à 1,5 uur zonder deksel.

    Voeg op het einde verse champignons en peterselie toe voor de
    afwerking.

    Dien op met kroketjes of verse aardappelen

     

    03-12-2008 om 11:18 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met mosterd van Dijon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Konijn met room en mosterd    
    ====================

    Voor 8 personen:

    2 konijnen

    100 gram boter met olijfolie
     
    400 gram gerookte spekblokjes
     
    500 gram champignons
     
    8 eetlepels scherpe mosterd van Dijon
     
    2 deciliter slagroom
     
    4 takjes dragon
     
    1.5 deciliter cognac
     
    5 deciliter witte wijn
     
    5 uien
     
    zout, peper

     


    De dag voordien:

    Snijd het konijn in stukken. Bestrooi  met zout en peper.

    Maak de champignons schoon en snijd de grote in vier,besprenkel met
    citroensap.

    Was de dragon.

    Schil de uien en hak ze fijn.

    Smelt de helft van de boter met de olijfolie in een grote pot en bak
    hierin de spekjes bruin.

    Haal ze dan uit de pan en zet ze apart.

    Doe nu de stukken konijn in de pan en bak ze aan alle kanten mooi bruin.

    Haal ze uit de pan en deglaceer de pan met de Cognac.

    Voeg dan de ui toe en zet het vuur laag tot de ui glazig is.

    Voeg de wijn en de dragon toe en doe het konijn terug in de pot.
    Zet de deksel op de pan en laat gedurende een uur zachtjes sudderen.

    Smelt de rest van de boter,bak hierin de champignons, doe de deksel op
    de pan en laat zachtjes koken tot de champignons hun vocht afgeven.

    Als het konijn een uur heeft gestoofd, klop dan de room met de mosterd
    door elkaar.

    Haal de stukken konijn uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal.

    Doe de slagroom bij de saus, voeg hier ook de spekjes en de champignons
    bij en laat even koken. Doe het konijn terug in de pot.

    De dag zelf:

    Warm het geheel terug op en bindt eventueel met Maizena expres.

    Lekker met vers gekookte aardappelen.

     

    02-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eens iets heel gewoon.

    Wortelpuree
    ===========
    voor 4 personen:

    1ui

    500 gr winterwortelenwortelen

    1 kg aardappelen

    peper, zout, nootmuskaat

    worcestersaus

    50 ml melk


    .
    Schil de wortelen en snijd ze in ringen,schil de aardappelen en snijd
    ze in blokjes, pel de ajuin en snijd in stukjes.

    Doe alles in een kookpot en zet juist onder water, voeg een snuifje
    zout toe en breng aan de kook.

    Laat 30 minuten koken onder deksel.

    Het geheel afgieten in een vergiet en schud even op.

    Doe alles terug in de kookpot en voeg de melk en een scheutje
    worchestersaus toe.

    Kruid met zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

    Stamp de wortelpuree nu plat met een pureestamper.

    Lekker met een goede boerenworst

     

    01-12-2008 om 10:31 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannacotta op een spiegel van frambozen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het zondag en mag het iets zoets.

    Panna cotta op een spiegel van frambozen.
    ==============================
    1 l room van 40%

    4 gelatineblaadjes

    100 g griessuiker

    1 vanillestokje

    Frambozencoulis

    Frambozen
    .
    Doe de room,de suiker en het doorgesneden vanillestokje in een kookpot
    en laat alles sudderen op een zacht vuurtje gedurende 10 à 15 min(het
    mengsel mag niet koken).

    Neem de pan van het vuur en voeg de gelatine toe,nadat ze geweekt is in
    koud water.Meng alles dooreen met een klopper en doe het mengsel door
    een zeef.

    Doe vervolgens het mengsel in vormpjes.
    Laat gedurende enkele uren afkoelen in de koelkast.

    Doe op elk bord een paar lepels frambozencoulis en stort het vormpje erop.

    Garneer met enkele frambozen.

     

    30-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!