Vandaag een overheerlijke salade als voorgerecht.
Salade 2000 met ganzelever en scampi ====================================
voor 4 personen
1 krop rode sla
2 tomaten
100 gram. cressonette
4 plakjes ganzelever
12 scampi
6 plakjes gerookte zalm
beetje witte wijn
notenolie
mosterd
bieslook frambozenazijn peper en zout taostbrood
. De sla wassen,laten uitlekken en in fijne reepjes snijden.(julienne)
De cressonette wassen en laten uitlekken.
De tomaten pellen,ontpitten en in kleine blokjes snijden.(concasseren)
De scampi koken in witte wijn,laten afkoelen,pellen en in rondjes snijden.
De plakjes ganzelever in kleine dobbelsteentjes snijden.
Een vinaigrette maken van de notenolie,mosterd en frambozenazijn.
Kruiden met peper en zout,afwerken met fijngehakte bieslook.
Serveertips Schikking op het bord: De twee soorten sla in het midden van het bord(op een hoopje)
Daarop in willekeurige volgorde alle ingredienten. Als het enigzins kan in de hoogte werken.
Het geheel napperen met een weinig vinaigrette en opdienen met een lauwe toast.
|