Goedkoop en lekker.
Ossobucco Van Kalkoen =====================
voor 4 personen:
1 kg kalkoenschenkels 2 wortels in blokjes 1/4 witte selder in stukjes 2 fijngehakte uien 1 courgette in stukjes 2 teentjes look gesnipperd 1 laurierblad 1/2 busseltje salie 1 blik gepelde tomaten 1/2 liter gevogeltefond 1/2 liter witte wijn Peper en zout Olijfolie
De dag voordien;
Ontdoe de schenkels van beensplinters.
Bruin de schenkels in een beetje olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Voeg de groenten en de kruiden erbij en bevochtig ze met de witte wijn en de fond.
Breng aan de kook en voeg de gepelde tomaten toe.
Laat de schenkels op een laag vuurtje gaar worden, tot het vlees van het bot loskomt.
Verwijder de schenkels en laat de jus even inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de schenkels terug in de saus.
De dag zelf:
Warm de schenkels terug op,indien nodig de saus binden.
Serveer de schenkels met de jus, groentjes en wat verse pasta of aardappelen.
|