Een voorgerecht of een bijgerecht:
Groententortilla met olijven en geitenkaas Warm voorgerecht ===========================================
voor 6 personen
200 gram reepjes gekookte hesp - 120 gram verse geitenkaas - 1 grote courgette - 1/2 rode paprika - 1/2 groene paprika - 1/2 oranje paprika - 1/2 gele paprika - 100 gram kerstomaat - plusminus 70 gram olijven met look - 1/4 plantje verse bieslook - 1 sjalot - 7 eieren - 2 eetlepel room - 3 eetlepel olijfolie - 5 takjes verse tijm 1/2 koffielepel Provençaalse kruiden 1 koffielepel paprika 1 koffielepel oregano 1 mespunt cayennepeper - peper en zout
. Voorbereiding (10 minuten.) Snij de courgettes in kleine blokjes. Schillen is niet nodig. Verwijder de zaadlijsten van de paprikas en snij de paprikas in kleine, korte reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de geitenkaas in stukjes. Dep de olijven droog. Snipper de bieslook fijn. Rits de blaadjes van de tijm. Snipper de sjalot heel fijn.
Bereiding (10 minuten. + 30 minuten. baktijd) Klop de eieren los met de room, paprikapoeder, bieslook en cayennepeper. Kruid met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Bak er al roerend de sjalot in gedurende 1 minuten. Voeg de courgette, de pepers, Provençaalse kruiden en oregano toe en bak nog 5 minuten. al roerend. Matig het vuur en giet het eimengsel erover. Verdeel er de olijven, reepjes gekookte hesp, kerstomaatjes en geitenkaas over. Bak op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten. tot het ei volledig gestold is. Afwerking Bestrooi met de verse tijmblaadjes en serveer met een gemengde salade en stokbrood.
Tip
- Deze groentetortilla is ook koud een aanrader, bij bijvoorbeeld een picknick of als hapje bij een gezellige babbel.
|