Nog maar eens een lekkere spaghetti
Met Wodka Geflambeerde Spaghetti Bolognese En Gepaneerde Varkenslende ===================================================== 10 plakjes gerookt spek 3 fijngehakte takjes rozemarijn 1 grote gesnipperde ui 3 fijngehakte takjes oregano of marjolein een handvol verse basilicum 3 gesnipperde teentjes knoflook 400 g rundergehakt 1 dl wodka 1 glas rode wijn 1 blik gepelde tomaten van 400 g 1 klein potje grof gehakte gekonfijte tomaten 455 g spaghetti (gekookt in gezouten water) 2 handenvol parmezaanse kaas in schilfers
voor het varkensvlees: 600 g varkenslende in vier plakjes gesneden 2 eiwitten 100 g bloem 100 g paneermeel
. De dag voordien:
Bak het spek goudbruin in een grote pan met de rozemarijn.
Voeg de ui en de look toe en laat verder stoven.
Doe er het gehakt bij en laat nog even kleuren.
Flambeer het geheel met wodka(dampkap afzetten) en blus met de rode wijn. Laat de wijn inkoken.
Voeg de tomaten, de gekonfijte tomaten en de oregano toe.
Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Doe het deksel op de pan en laat een klein uurtje sudderen.
Haal de plakjes varkenslende eerst door de bloem, dan door het losgeslagen eiwit en tenslotte door het paneermeel.
De dag zelf:
Bak de gepaneerde vleeslapjes 2 minuten op beide kanten in een hete braadpan met olie.
Warm de saus terug op.
Kook de spaghetti beetgaar (5-6 min)
Leg de spaghetti op de ene helft van het bord.Doe er de saus op. Strooi er wat kaas en enkele blaadjes basilicum overheen en leg de varkenslende ernaast.
|