Vrijdag = visdag
Kabeljauw met Duvel =====================
voor 4 personen
800 gram Kabeljauw
1/2 - 3/4 liter Duvel
4 deciliter visbouillon
1/4 liter room
1 eetlepel verse dragon
500 gram champignons
20 gram vetstof
2 grote appelen
. Breng de visbouillon aan de kook met het bier, kruiden met peper en zout.
Pocheer hierin de vis.
Haal de vis eruit en dek af met aluminiumfolie en houd de vis warm in een oven van 50 graden celcius.
Voeg de room bij het kookvocht en laat inkoken.
Was champignons en snij ze in blokjes, stoof ze vervolgens gaar.
De gewassen en geschilde appelen in blokjes snijden en bij de saus voegen, kruiden met dragon en peterselie.
Laat de appelen gaar koken.
Voeg vervolgens de champignons, zonder kookvocht, bij de saus.
De vis schikken op een bord en overgieten met de saus.
Versieren met peterselie, dragon en eventueel met bieslook.
Opdienen met puree.
Tip: vervang de kabeljauw door Roodbaars, Dorade of zonnevis. Opdienen met een weinig puree of stokbrood.
|