Wie lust er geen eendenborst?
Roodgekookte Eendenborstfilet Met Slaatje ==============================
voor 4 personen:
3 eendenborstfilets
5 dl gevogeltefond
2 dl zoete soja
2 dl zoete chilisaus
1 dl ketjap manis
1 eetlepel vijfkruidenpoeder
Peper en zout
2 teentjes knoflook
5 cm verse gember
Gemengde sla
Lente-ui
Tomaat
basilicum
De dag voordien:
Snij de knoflook en de gember in schijfjes en bevochtig met de fond, de soja, de zoete chilisaus en de ketjap.
Breng alles aan de kook.
Kruid de eendenborstfilets met het vijfkruidenpoeder en bak ze even aan langs beide kanten.
Leg de filets in de marinade en laat ze op een laag vuurtje gaarkoken (30 min).
Laat de filets in de marinade afkoelen tot kamertemperatuur. De dag zelf:
Meng de sla, groenten en kruiden en snij de filets in dunne plakken.
Serveer de filets met de salade en een beetje van de marinade.
Dien op met kroketten of frietjes.
|