Een heel gemakkelijk nagerecht
Witte-Chocolademousse Met Frambozen lekker, ================================== voor 8 personen:
6 blaadjes witte gelatine
100 gram speculaas verkruimeld.
200 g frambozen (diepvries)
200 g witte kristalsuiker
6 eetlepels Cointreau
5 dl slagroom 40%
2 vanillestokjes
2 sinaasappels
400g witte chocolade, in stukjes
2 wit van eieren
. Gelatine 5 min. in koud water weken.
Frambozen met helft van suiker en 1 el sinaasappellikeur mengen en laten ontdooien. Verwarmen en 2 blaadjes gelatine in oplossen. Doe het mengsel in een puddingvorm(groot genoegom later de rest bij te doen) en laat opstijven.
In steelpan helft van slagroom verwarmen. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil afraspen. Merg, rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten smelten.
Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en in chocoladeroom oplossen.
Pan in bak koud water zetten en mengsel laten afkoelen tot het lobbig wordt. Af en toe goed roeren.
Intussen eiwit in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen, rest van suiker in gedeelten erdoor kloppen.
Rest van slagroom in andere kom bijna stijf kloppen.
Lobbig chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen.
Slagroom erdoor spatelen.
De helft van de mousse in de vorm op de frambozencoulis storten.
Dan de in stukjes gebroken speculaas er op en dan de andere helft van de mousse erover en afgedekt met plasticfolie in koelkast 1 uur laten opstijven.
|