Aperitief
Zalmrolletjes ============= Ingrediënten
1 limoen
1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g)
zout
(versgemalen) peper
200 g gerookte zalmfilet
1/2 zakje verse basilicum (a 15 g) .
DE DAG VOORDIEN:
Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen.
Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.
Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm.
Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta.
Afdekken met blaadjes basilicum.
Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen.
Zalmrol in folie wikkelen. In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
DE DAG ZELF: Bereidingswijze Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.
Serveren in schaaltjes.
|