Vandaag weer eens een eenpansgerecht altijd handig.
Groentenschotel Met Rundsgehakt ======================== 2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepel olie
500 gram rundergehakt
4 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel milde currypoeder
250 gram gemengde roerbakgroenten
150 gram geraspte kaas
1 paprika
2 deciliter vleesbouillon(of gemaakt van een bouillonblokje)
peper en zout
aardappelpuree naar believen.
De dag voordien:
Bak het vlees rul in een pan,haal uit de pan en fruit er de fijngesneden ui en look in,voeg de ketchup toe,de sojasaus en de curry en laat alles kort meebakken.
Voeg de groenten toe en roerbak kort,giet er dan de bouillon bij.
Laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.
Proef de kruiding.
Voeg het gehakt toe.
Schep het gehakt-groentenmengsel in een ingevette ovenschotel,dek af met de puree,bestrooi met de geraspte kaas.
De dag zelf
Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze terug warm is.
Zet ze de laatste 5 minuten onder de grill tot er een mooi korstje opgekomen is.
|