Lekkere kip vandaag.
Mechelse Koekoek =======================
voor 4 tot 6 personen:
1 Mechelse koekoek, in stukken gesneden
2 flesjes blonde trappist
2 blaadjes laurier
3 takjes tijm
1 kippenbouillonblokje
0,5 liter water
peper en zout
1 rode ui
1 gewone ui
2 teentjes knoflook
1 klontje boter
. Smelt een klontje boter in een braadpan.
Kruid de stukken Mechelse koekoek en bak de stukken mooi bruin aan langs beide kanten.
Voeg de rode ui, de gewone ui toe en de teentjes knoflook daar waar er lege plaatsen zijn op de bodem.
Zet op een middelmatig vuurtje.
Blus met het bier en de kippenbouillon.
Zorg ervoor dat de kip goed onderstaat.
Laat opkoken en laat verder gaar stoven op een laag vuurtje gedurende 1 uur à 1,5 uur zonder deksel.
Voeg op het einde verse champignons en peterselie toe voor de afwerking.
Dien op met kroketjes of verse aardappelen
|