Vrijdag is visdag!!
Gevulde Forel In Tomatenpapillot - Hoofdgerecht ================================== Ingrediënten
- 4 regenboogforellen
- 6 flinterdunne sneetjes gerookt spek
- 4 dikke tomaten
- 250 g verse champignons
- 50 g kruidenboter
- 1 eetl. olijfolie
- 4 eetl. instantsausbinder
- peper en zout
- 4 vellen aluminiumfolie
. Voorbereiding
Laat de forellen ontdooien. Snij 6 champignons en het gerookte spek in heel kleine stukjes.
Snij de rest van de champignons in 4 of 6 stukjes en de tomaten in partjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan of wok en roerbak de kleine stukjes champignon en spek gedurende 1 à 2 min.
Vul de forellen met deze mengeling en druk ze goed dicht.
Bereiding (35 min.)
Strooi 1 eetl. instantsausbinder op elk vel aluminiumfolie. Verdeel er de tomatenpartjes over.
Leg er een forel op en verdeel er de champignons rond. Kruid met peper en zout
Verdeel de kruidenboter in nootjes over de forellen en vouw de papillotten dicht.
Bak op de barbecuegrill gedurende 25 à 30 min. of in een op 225 °C voorverwarmde oven.
Tip Afwerking Serveer met een frisse salade en een gevulde aardappel.
|