Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    27-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse lamsfilet in spekjasje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker lammetje:

    Zomerse Lamsfilet In Spekjasje
    ==============================
    4 lamsfilets

    ± 12 flinterdunne sneetjes gerookt spek

    ± 15 feta kaasblokjes in olie

    4 tomaten

    Provincaalse kruiden



    De dag voordien:

    Plet de kaasblokjes.
     
    Snijd de filets middendoor tot bijna aan de rand en plooi open.

    Beleg met de geplette kaasblokjes en vouw weer goed dicht.

    Wikkel elke lamsfilet in gerookt spek.

    Strijk in met de olie uit de bokaal van de kaasblokjes en zet koel weg
    tot de bereiding.

    De dag zelf: 

    Bak de lamsfilets ongeveer 10 min. op een matig vuurtje in de pan of op
    de barbecue.

    Tip Dit recept is ook lekker met dunne kalkoensneetjes: vouw ze dicht
    in plaats van open te snijden.

    Tomaten op de grill:

    Halveer de tomaten, bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met
    Provençaalse kruiden. Schik in aluminium schaaltjes en laat samen met
    het vlees bakken op de grill of in de voorverwarmde oven op 200 °C.

    Afwerking Serveer de opgevulde lamsfilets met een gegrilde tomaat en
    een aardappel in de schil.

     

    27-06-2009 om 13:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde scampi met limoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Gegrilde Scampi Met Limoen
    ==========================
    20 scampi

    Peper en zout

    4 satéstokjes

    2 aardappelen

    8 eetlepels olijfolie

    Sap van 2 limoenen

    Half vanillestokje



    .
    Pel de scampi,laat de staart eraan en verwijder het darmkanaal, kruid
    ze met peper en zout.

    Als je houten satéstokjes gebruikt leg ze dan een tijd in water,dan
    verbranden ze niet op de BBQ.

    Rijg de scampi aan een satestokje.

    Gril de scampibrochettes op de barbecue.

    Snijd de aardappelen in schijfjes en gril deze eveneens op de barbecue.

    Meng de olijfolie met het sap van de limoenen en het merg van het
    vanillestokje. Kruid met peper en zout.

    Giet  de saus over de scampi en dien op met de aardappelen.

     

    26-06-2009 om 12:57 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karakollen (wulken)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Karakollen zoals op de kermis!

    Karakollen      Wulken
    ======================
    Koop bij voorkeur diepgevroren wulkenvlees bij een vishandelaar of
    diepvriesdiscount.

    Deze wulken zijn reeds voorgekookt en zijn van dezelfde grootte.

    Verse wulken
    laten soms op vlak van kwaliteit te wensen over.




    .
    1) op basis van verse wulken

    Maak een bouillon van water, veel zout, een laurierblaadje, veel peper,
    cayennepeper en selderstengels. Proef eerst deze bouillon want de peper
    moet sterk doorsmaken. Was de verse wulken en kook max. 15 tot 20
    minuten (anders worden ze taai). Haal de slakken uit het huisje en
    verwijder het zwarte gedeelte.

    Zeef de bouillon en voeg verse selder toe, proef opnieuw van de
    bouillon en kruid eventueel bij en voeg tenslotte de slakken toe. Laat
    niet meer koken, hou deze hoogstens warm.

    2) op basis van diepgevroren wulken

    Volg dezelfde bereidingswijze zoals hierboven maar voeg een blokje
    visbouillon toe aan het kookvocht. Gezien deze wulken reeds gaar zijn
    moet je ze niet meer koken enkel verwarmen.

     

    25-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (17 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief

    Krabbeignets
    ============
    krabvlees  400  gram

    paneermeel 4 koffielepels

    citroen  1

    olijfolie

    mosterd

    ei  1

    paprikapoeder  1  koffielepel

    Worcestersaus

    tabasco

    kruidensalade



    .
    Leg het krabvlees in een kom en voeg een koffielepel mosterd toe.

    Meng goed.

    Voeg vervolgens de paprika, enkele druppels tabasco, een lepeltje
    worcestersaus en het eitje toe.

    Meng goed totdat u een homogeen mengsel bekomt.

    Voeg 4 koffielepels paneermeel toe, totdat u een stevig mengsel bekomt.

    Rol dit mengsel in de handpalm tot kleine balletjes met een diameter
    van ongeveer 4 cm.

    Giet een scheut olie in een kookpan en laat de krabballetjes aan elke
    kant mooi goudbruin bakken.

    Schik ze vervolgens op een vel absorberend papier.

    Dien warm op met een kruidenslaatje en citroen.

    Tip : De krabbeignet prijkt steevast op de menukaart van elk
    visrestaurant in Baltimore. Er bestaan dan ook evenveel recepten als
    chefs: elke kok maakt een eigen variant door te spelen met de grootte
    van de balletjes en de ingrediënten. Zo kan u bijvoorbeeld uien
    toevoegen of het eiwit opkloppen, wat het geheel omtovert in een
    soufflé. Men dient ze op met een pikant sausje of wat mosterd, maar in
    geen geval met ketchup.

     

    07-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartel borstjes en pootjes met een lauw slaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Kwartels

    Kwartelborstjes En Pootjes Met Een Lauw Slaatje Voorgerecht
    ===========================================

    voor 7 personen:

    Verschillende soorten sla

    2-1/2 centiliter notenolie

    1-1/2 doosjes spekreepjes

    Boter

    125 gram. pijnappelpitten

    7 kwartelborstjes 

    14 kwartelpootjes

    3 eetlepel.sherryazijn

    1 deciliter. kippenbouillon

    peper en zout


    .
    Alle sla schoonmaken en mengen met de notenolie.

    Het spek in de de boter bakken.

    Rooster de pijnappelpitten in een pan met antikleefbodem .

    Smelt een klontje boter in dezelfde pan  en bak er het kwartelvlees in
    circa. 3 minuten..

    Kruid met peper en zout.

    Neem ze uit de pan en blus met de azijn en bouillon en laat inkoken.

    Kruid met peper en zout.

    Verdeel de sla over de borden,leg er het vlees op,doe er wat
    spekreepjes op en de pijnappelpitten.

    Giet tot slot de warme vinaigrette over het bord en dien dadelijk o

    06-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lierse vlaaikens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een streekgerecht

    Lierse Vlaaikens
    ================
    20 g amandelpoeder

    40 g kandijsuiker

    100 g peperkoek

    60 g zachte boter

    1 ei

    25 g bloem

    0,5 dl melk

    1 kruimeldeeg


    .
    Leg het deeg in de kleine ronde vormpjes. Druk mooi aan en snijd het
    overtollige deeg bovenaan gelijk af met de vorm. -

    Week de peperkoek in de melk en roer de bloem en de boter eronder met
    de garde. -

    Voeg een geklutst ei, amandelpoeder en de kandijsiroop toe. -

    Kruid met kaneel en speculaaskruiden.

    Giet de vulling bovenop het deeg in de vormpjes. -

    Bak in een voorverwarmde oven van 170 graden gedurende 15 minuten

     

    05-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgyros
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de jonge mensen:

    Varkensgyros
    ============
    1 kg varkensfilet of mals vlees uit de ham

    1 dikke ui

    1 geperst teentje knoflook

    1 groene paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden

    1 koffielepel oregano en komijn, (of kant en klare gyros kruiden)

    2 eetlepels paprikapoeder, eventueel een beetje kerriepoeder

    het sap van een halve citroen of een scheutje azijn

    1 dl arachideolie



    .
    - Snij het vlees in fijne reepjes en meng het met de groene paprika, ui
    en knoflook.

    - Kruid met oregano, komijn of gyros kruiden, peper en strooi er ook
    het paprikapoeder over.

    - Voeg het citroensap toe en eindig met flink wat olie, meng alles
    flink onder elkaar.

    - Dek af met folie en laat één nacht in de koelkast marineren.

    - Bak de gyros snel in een ruime pan of wok zonder toevoeging van extra
    olie of vet.

    - Serveer bijvoorbeeld met rijst, verse rode uienringen en sla. Of eet
    de gyros in een pitabroodje

     

    04-06-2009 om 15:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit beure taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-06-2009 om 09:40 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's op de BBQ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gamba of tijgergarnaal

    Gegrilde Gamba’s Met Chorizosalade
    ===============================
    - 16 tijgergarnalen ‘Gamba’ (diepvries)

    - 2 limoenen

    - 2 teentjes knoflook

    - 8 eetl. olijfolie

    - 8 blaadjes munt

    - peper

    Voor de salade en vinaigrette

    - 100 g chorizo (sneetjes)

    - 100 g jonge gemengde slascheuten

    - 15 halfgedroogde tomaten

    - het sap van 1/2 citroen

    - 6 eetl. olijfolie

    - 1 voorgebakken stokbrood

    - peper en zout




    .
    Rasp de schil van 1 limoen.

    Breng water aan de kook en kook de geraspte schil gedurende 1 min.

    Pers de 2 limoenen uit (rol de limoen eerst op tafel terwijl u goed met
    de handpalm drukt. Snij in 2 en pers uit met de hand).

    Hak de munt grof.

    Pers de teentjes knoflook.

    Meng 8 eetl. olijfolie met het limoensap, de limoenschil, het knoflook,
    de munt en peper. Laat er de gamba’s 2 u in marineren.

    Snij het stokbrood in sneetjes.

    Bereiding (20 min.)

    Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de sneetjes stokbrood
    goudbruin.

    Voeg de sneetjes chorizo toe. Haal uit de pan en laat uitlekken op
    keukenpapier.

    Voor de vinaigrette: blus de pan met het sap van 1/2 citroen en 3 eetl.
    olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.

    Meng de jonge slascheuten met de halfgedroogde tomaten, de sneetjes
    stokbrood en de chorizo. Zet koel weg. 
    Steek de gamba's per 4 op 2 brochettestokjes en bak gedurende 4 min.
    aan elke kant op een matige grill.

    Tip Afwerking Besprenkel de salade met vinaigrette, verdeel over de
    borden en geef er telkens een gambabrochette bij.

     

    01-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Condérijst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-05-2009 om 12:54 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen op Luikse wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokvis op z'n Portugees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Stokvis Op Z’n Portugees
    ========================
    600 g gedroogde en gezouten stokvis

    600 g aardappelen

    3 ajuinen

    1 dl olijfolie

    4 tomaten of een klein blik tomaten

    2 teentjes knoflook

    1 dl witte wijn

    zwarte olijven

    laurier

    4 hardgekookte eieren



    .
    Week de stokvis gedurende minstens 48 uur of zelfs langer in water dat
    minstens één keer per dag ververst wordt.

    Snijd de vis in stukken en kook hem halfgaar in water. Verwijder vellen
    en graten

    Kook de aardappelen.

    Fruit de grof gesnipperde uien en de look in olijfolie, voeg de tomaten
    toe alsook de laurier en peper. Eventueel een snuifje zout.

    Voeg de stokvis en de witte wijn toe. Eventueel wat kookwater.

    Leg de aardappelen in een geoliede ovenschaal, leg de gesneden eieren
    en de olijven op de aardappelen, schik hierop de vis en overgiet met de
    saus.

    Laat een half uur tot drie kwart uur bakken in een zachte oven.

     

    29-05-2009 om 13:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel met zuurkool.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerecht

    Stoofschotel Met Zuurkool
    =========================
    600 g varkensschouder in blokjes

    750 g aardappelen

    2 dikke uien

    350 g zuurkool

    1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)

    1 ½ dl fruitige witte wijn

    1 ½ dl vleesbouillon

    1 klont boter

    Vers gemalen peper, zout




    .
    Schik de aardappelen en snijd ze in plakjes.

    Pel de uien en snijd ze in ringen.

    Beboter royaal een ruime vuurvaste schotel en bedek de bodem met een
    laagje aardappel, een laag uien, een laag zuurkool en een laag
    vleesblokjes.

    Ga zo voort tot alles opgebruikt is.

    Bestrooi elk laagje met peper en zout.

    Voeg het kruidentuiltje toe en overgiet met wijn en bouillon.

    Bedek met een dubbelgevouwen vel alu-folie en leg er nog een deksel
    bovenop.

    Schuif in het midden van de op 180°C voorverhitte oven en laat ongeveer
    3 uur stoven.

    Neem uit de oven, laat even rusten, verwijder het kruidentuiltje en
    serveer meteen.

     

    28-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalm met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een eenpansgerecht

    Gerookte zalm met bloemkool
    ===========================
    1 bloemkool, in roosjes en gekookt

    400 g gerookte zalm

    250 g kerstomaatjes, gehalveerd

    250 g grijze garnaaltjes

    0,5 liter kaassaus

    aardappelschijfjes, gekookt of aardappelpuree

    1 el fijngesnipperde bieslook

    peper




    .
    Doe de aardappelschijfjes of de aardappelpuree in een ovenschotel.

    Leg de lapjes gerookte zalm op de aardappelen.

    Leg de bloemkoolroosjes op de zalm.

    Verdeel de kerstomaatjes over de bloemkool.

    Verdeel de grijze garnaaltjes over de bloemkool.

    Kruid met bieslook en peper.

    Giet de kaassaus over de bloemkool.

    Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

     

    27-05-2009 om 12:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met frambozencoulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Eendenborst

    Eendenborst Met Frambozen
    =========================

    voor 6 personen:

    1,2 kg eendenborst

    100 g suiker

    frambozenazijn

    peper en zout

    500 g frambozencoulis

    50 g ijskoude blokjes verse boter

    frambozen voor garnituur

    6 takjes munt


    .
    Bereidingswijze van Eendenborst met frambozen Coulis =

    600 gram frambozen door een passe-vitte duwen,

    de suiker licht carameliseren en blussen met frambozenazijn en nog even
    laten opkomen

    De frambozenpuree bijdoen, afsmaken en afwerken met de boter.

    Vet van eendenborsten wegsnijden zo dat er nog 3 cm in het midden
    blijft staan, deze vetreep kruisgewijs insnijden en eendenborst
    kruiden.

    Eerst vleeskant kleuren, dan vetkant, 12 minuten in oven van 200°C
    zetten en rosé bakken.

    Frambozen lichtjes opwarmen.

    Bord afwerken met eendenborstschijfjes, een paar lepels frambozencoulis
    en een takje munt.

    Geef hierbij kroketten.

     

    26-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuppa Inglese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel speciaal nagerecht

    Zuppa Inglese (Dessert)
    =======================
    1 cake voor 6 personen

    2 eetlepel(s) cacaopoeder

    2 stuk(s) eierdooiers

    3 dl room

    3 dl melk

    4 eetlepel(s) suiker

    100 g suiker

    250 g aardbeien




    .
    •Klop de eierdooiers met suiker op tot een lichtgele mousse.

    •Roer de kokende melk erdoor en laat dit au bain-marie onder
    voortdurend roeren dikker worden.

    •Laat het mengsel 20 minuten afkoelen.

    •Snijd ondertussen de cake in plakken en bedek hiermee de bodem van een
    cakevorm.

    •Giet er de crème over, schik er de aardbeien op en dek af met de
    resterende cake

    •Klop de room op met de suiker en smeer hier de bovenkant van de taart
    mee in.

    •Strooi er het cacaopoeder over en zet minstens 1 uur fris weg.

    Tip/extra:

    Je kunt de cake besprenkelen met rum of amaretto.

     

    25-05-2009 om 11:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet gevuld met fijne groenten en mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de zondag,lekker lammetje.

    Lamsfilet gevuld met fijne groenten en mosterdsaus.
    ===================================================
    - 4 lamsfilets

    - 8 sneetjes gezouten spek, 2 milimeter dik
     
    - 500 gram groentenreepjes (diepvries)

    - 4 eetlepel. amandelschilfers

    - 1 teentje knoflook

    - 1 à 2 eetlepel. mosterd

    - 4 eetlepel. olijfolie

    - peper en zout

    Voor de saus:

    - 400 mililiter kalfsfond (bokaal)

    - instantsausbinder

    - 2 koffielepel. mosterd

     

     

    .
     
    De dag voordien:

    - Snijd het spek in stukjes.

    - Verhit 1 eetlepel. olijfolie in een kookpot. Doe er de stukjes spek
    in en laat ze lichtjes krokant bakken. Voeg de diepgevroren
    groentenreepjes toe en laat nog 3 à 4 minuten. bakken terwijl u blijft
    roeren.


    - Snijd met een scherp mes het vlees horizontaal net niet door (zoals u
    een sandwich opensnijdt).

    Vouw open en wrijf het vlees in met het teentje look en mosterd.

    Verdeel een eetlepel. groentemengsel over elke filet en vouw dicht.
    Druk goed aan.

    - Bestrijk de filets met een dun laagje mosterd en wentel ze door de
    amandelschilfers.


    De dag zelf:


    Verwarm 3 eetlepel. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets
    goudbruin (+- 4 minuten. aan elke kant). Het vlees moet binnenin nog
    wat roze zijn. Houdt u van meer doorbakken vlees, laat dan op een zacht
    vuur nog verder gaar worden.
    Kruid met peper en zout.


    Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en
    schraap de braadresten goed los. Laat 2 minuten doorkoken. Voeg de
    mosterd toe en bind lichtjes met sausbinder. Breng op smaak met peper
    en zout. Zeef de saus.


    Snijd de filets in lichtjes schuine sneden van 2 centimeter dik en schik
    ze op de borden. Lepel er de saus rond.
    Dien op met rijst waar u de overgebleven groentemengeling doorheen
    schept.

     

     

    24-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi à la bougignonne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht Scampi.

    Scampi's 'à La Bourguignonne' - Voorgerecht
    ===========================================
    - 12 tijgergarnalen of zeer grote scampi's (diepvries)

    - 1,5 dl olijfolie

    - 4 teentjes knoflook

    - 2 eetl. fijngesnipperde peterselie

    - 1 eetl. fijngesnipperde kervel

    - peper en zout





    .
    Voorbereiding

    - Laat de tijgergarnalen of de scampi's ontdooien (± 2 uur op
    kamertemperatuur of 8 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en dep
    ze goed droog met keukenpapier.

    - Vermeng de olijfolie met de geperste knoflookteentjes, de peterselie
    en de kervel en laat ± 3 u trekken.

    Bereiding (10 min.)

    Leg de tijgergarnalen of de scampi's naast elkaar in een ovenschotel.
    Breng op smaak met peper en zout en lepel er de olie met kruiden
    overheen.

    Dek af en schuif de schotel 10 min. in een voorverwarmde oven op 200
    °C.

    Tip Afwerking

    Schik op de borden en lepel er wat saus over. Versier met een schijfje
    citroen en dien op met stokbrood.

    Tip Met deze bereiding vertoeft u niet lang in de keuken en bovendien
    is dit recept ideaal als u een grote groep gasten hebt. U kan zelfs een
    volledige bakplaat gebruiken...

    Scampi's à la bourguignonne kan ook op de barbecue: afgedekt in een
    grote schaal en op een zacht vuur, of in individuele porties in
    papillot.

     

    23-05-2009 om 13:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rogvleugels met kriekenbier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Rogvleugels Met Kriekbiervinaigrette
    ====================================
    4 rogvleugels

    20 cl kriekbier

    25 cl wijnazijn (wit)

    20 cl arachideolie

    10 cl olijfolie (extra vierge)

    200 g tuinbonen

    6 raapjes

    8 aardappelen (Charlotte)

    2 eetlepels honing (vloeibaar)

    120 g boter (bakboter)

    2 cl olijfolie (extra vierge)

    peper zout

     

    De helft van het kriekbier, de wijnazijn, de arachideolie, de
    olijfolie, peper en zout tot een mooie vinaigrette roeren.

    De raapjes schillen, in plakjes of reepjes snijden en gaarkoken in
    licht gezouten water.

    De bonen uit hun peulen halen en spoelen.

    De aardappelen schillen en in de vorm van dikke frieten snijden.

    De rogvleugels spoelen, droogdeppen en ze op een niet te hoog vuur aan
    weerszijden goudbruin bakken in een mengsel van boter en olie (4 à 5
    minuten aan elke kant). Bij voorkeur een pan met antikleeflaag
    gebruiken. De vis kruiden, uit de pan halen, de pan ontvetten en er de
    vis terug in leggen.

    De rest van het kriekbier over de vis gieten en alles warm houden.

    De uitgelekte stukjes raap en de bonen fruiten in wat boter, de helft
    van de honing toevoegen en mooi laten glaceren.

    De aardappelreepjes goudbruin bakken in de overblijvende boter en
    honing.

    De vis en de garnituren verdelen over verwarmde borden en de vis
    napperen met de vinaigrette.

     

    22-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk met gedroogde tomaatjes en champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een malse biefstuk is niet te versmaden

    Biefstuk Met Gedroogde Tomaatjes En Champignons
    ===============================================
    - 800 g biefstuk

    - 150 g champignons

    - 10 halfgedroogde kerstomaten

    - 2 eetl. olijfolie

    - 1,5 dl room

    - 1 eetl. boter

    - 1 eetl. versgesnipperde dragon

    - peper en zout




    De dag voordien: 

    Snijd de halfgedroogde tomaatjes in stukjes.

    Snijd de champignons in vier.

    Smelt 1 eetl. boter en voeg de champignons toe. Dek af en laat 5 min.
    stoven. Kruid met peper en zout.

    De dag zelf:

    Verhit de olijfolie in een braadpan.

    Leg er de biefstukken in en laat 2 min. dichtschroeien aan elke kant.

    Laat verder bakken naar smaak en afhankelijk van de dikte van het
    vlees.

    Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

    Doe de champignons met hun kookvocht in de pan van het vlees en schraap
    de braadresten goed los met een houten spatel.

    Voeg de stukjes gedroogde tomaat toe en giet er de room bij. Laat
    inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper, zout en
    de versgesnipperde dragon.

    Afwerking Serveer met frietjes en een gemengd slaatje.

     

    21-05-2009 om 12:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!