Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel met zuurkool.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerecht

    Stoofschotel Met Zuurkool
    =========================
    600 g varkensschouder in blokjes

    750 g aardappelen

    2 dikke uien

    350 g zuurkool

    1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)

    1 ½ dl fruitige witte wijn

    1 ½ dl vleesbouillon

    1 klont boter

    Vers gemalen peper, zout




    .
    Schik de aardappelen en snijd ze in plakjes.

    Pel de uien en snijd ze in ringen.

    Beboter royaal een ruime vuurvaste schotel en bedek de bodem met een
    laagje aardappel, een laag uien, een laag zuurkool en een laag
    vleesblokjes.

    Ga zo voort tot alles opgebruikt is.

    Bestrooi elk laagje met peper en zout.

    Voeg het kruidentuiltje toe en overgiet met wijn en bouillon.

    Bedek met een dubbelgevouwen vel alu-folie en leg er nog een deksel
    bovenop.

    Schuif in het midden van de op 180°C voorverhitte oven en laat ongeveer
    3 uur stoven.

    Neem uit de oven, laat even rusten, verwijder het kruidentuiltje en
    serveer meteen.

     

    28-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalm met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een eenpansgerecht

    Gerookte zalm met bloemkool
    ===========================
    1 bloemkool, in roosjes en gekookt

    400 g gerookte zalm

    250 g kerstomaatjes, gehalveerd

    250 g grijze garnaaltjes

    0,5 liter kaassaus

    aardappelschijfjes, gekookt of aardappelpuree

    1 el fijngesnipperde bieslook

    peper




    .
    Doe de aardappelschijfjes of de aardappelpuree in een ovenschotel.

    Leg de lapjes gerookte zalm op de aardappelen.

    Leg de bloemkoolroosjes op de zalm.

    Verdeel de kerstomaatjes over de bloemkool.

    Verdeel de grijze garnaaltjes over de bloemkool.

    Kruid met bieslook en peper.

    Giet de kaassaus over de bloemkool.

    Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

     

    27-05-2009 om 12:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met frambozencoulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Eendenborst

    Eendenborst Met Frambozen
    =========================

    voor 6 personen:

    1,2 kg eendenborst

    100 g suiker

    frambozenazijn

    peper en zout

    500 g frambozencoulis

    50 g ijskoude blokjes verse boter

    frambozen voor garnituur

    6 takjes munt


    .
    Bereidingswijze van Eendenborst met frambozen Coulis =

    600 gram frambozen door een passe-vitte duwen,

    de suiker licht carameliseren en blussen met frambozenazijn en nog even
    laten opkomen

    De frambozenpuree bijdoen, afsmaken en afwerken met de boter.

    Vet van eendenborsten wegsnijden zo dat er nog 3 cm in het midden
    blijft staan, deze vetreep kruisgewijs insnijden en eendenborst
    kruiden.

    Eerst vleeskant kleuren, dan vetkant, 12 minuten in oven van 200°C
    zetten en rosé bakken.

    Frambozen lichtjes opwarmen.

    Bord afwerken met eendenborstschijfjes, een paar lepels frambozencoulis
    en een takje munt.

    Geef hierbij kroketten.

     

    26-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuppa Inglese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel speciaal nagerecht

    Zuppa Inglese (Dessert)
    =======================
    1 cake voor 6 personen

    2 eetlepel(s) cacaopoeder

    2 stuk(s) eierdooiers

    3 dl room

    3 dl melk

    4 eetlepel(s) suiker

    100 g suiker

    250 g aardbeien




    .
    •Klop de eierdooiers met suiker op tot een lichtgele mousse.

    •Roer de kokende melk erdoor en laat dit au bain-marie onder
    voortdurend roeren dikker worden.

    •Laat het mengsel 20 minuten afkoelen.

    •Snijd ondertussen de cake in plakken en bedek hiermee de bodem van een
    cakevorm.

    •Giet er de crème over, schik er de aardbeien op en dek af met de
    resterende cake

    •Klop de room op met de suiker en smeer hier de bovenkant van de taart
    mee in.

    •Strooi er het cacaopoeder over en zet minstens 1 uur fris weg.

    Tip/extra:

    Je kunt de cake besprenkelen met rum of amaretto.

     

    25-05-2009 om 11:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet gevuld met fijne groenten en mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de zondag,lekker lammetje.

    Lamsfilet gevuld met fijne groenten en mosterdsaus.
    ===================================================
    - 4 lamsfilets

    - 8 sneetjes gezouten spek, 2 milimeter dik
     
    - 500 gram groentenreepjes (diepvries)

    - 4 eetlepel. amandelschilfers

    - 1 teentje knoflook

    - 1 à 2 eetlepel. mosterd

    - 4 eetlepel. olijfolie

    - peper en zout

    Voor de saus:

    - 400 mililiter kalfsfond (bokaal)

    - instantsausbinder

    - 2 koffielepel. mosterd

     

     

    .
     
    De dag voordien:

    - Snijd het spek in stukjes.

    - Verhit 1 eetlepel. olijfolie in een kookpot. Doe er de stukjes spek
    in en laat ze lichtjes krokant bakken. Voeg de diepgevroren
    groentenreepjes toe en laat nog 3 à 4 minuten. bakken terwijl u blijft
    roeren.


    - Snijd met een scherp mes het vlees horizontaal net niet door (zoals u
    een sandwich opensnijdt).

    Vouw open en wrijf het vlees in met het teentje look en mosterd.

    Verdeel een eetlepel. groentemengsel over elke filet en vouw dicht.
    Druk goed aan.

    - Bestrijk de filets met een dun laagje mosterd en wentel ze door de
    amandelschilfers.


    De dag zelf:


    Verwarm 3 eetlepel. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets
    goudbruin (+- 4 minuten. aan elke kant). Het vlees moet binnenin nog
    wat roze zijn. Houdt u van meer doorbakken vlees, laat dan op een zacht
    vuur nog verder gaar worden.
    Kruid met peper en zout.


    Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en
    schraap de braadresten goed los. Laat 2 minuten doorkoken. Voeg de
    mosterd toe en bind lichtjes met sausbinder. Breng op smaak met peper
    en zout. Zeef de saus.


    Snijd de filets in lichtjes schuine sneden van 2 centimeter dik en schik
    ze op de borden. Lepel er de saus rond.
    Dien op met rijst waar u de overgebleven groentemengeling doorheen
    schept.

     

     

    24-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi à la bougignonne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht Scampi.

    Scampi's 'à La Bourguignonne' - Voorgerecht
    ===========================================
    - 12 tijgergarnalen of zeer grote scampi's (diepvries)

    - 1,5 dl olijfolie

    - 4 teentjes knoflook

    - 2 eetl. fijngesnipperde peterselie

    - 1 eetl. fijngesnipperde kervel

    - peper en zout





    .
    Voorbereiding

    - Laat de tijgergarnalen of de scampi's ontdooien (± 2 uur op
    kamertemperatuur of 8 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en dep
    ze goed droog met keukenpapier.

    - Vermeng de olijfolie met de geperste knoflookteentjes, de peterselie
    en de kervel en laat ± 3 u trekken.

    Bereiding (10 min.)

    Leg de tijgergarnalen of de scampi's naast elkaar in een ovenschotel.
    Breng op smaak met peper en zout en lepel er de olie met kruiden
    overheen.

    Dek af en schuif de schotel 10 min. in een voorverwarmde oven op 200
    °C.

    Tip Afwerking

    Schik op de borden en lepel er wat saus over. Versier met een schijfje
    citroen en dien op met stokbrood.

    Tip Met deze bereiding vertoeft u niet lang in de keuken en bovendien
    is dit recept ideaal als u een grote groep gasten hebt. U kan zelfs een
    volledige bakplaat gebruiken...

    Scampi's à la bourguignonne kan ook op de barbecue: afgedekt in een
    grote schaal en op een zacht vuur, of in individuele porties in
    papillot.

     

    23-05-2009 om 13:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rogvleugels met kriekenbier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Rogvleugels Met Kriekbiervinaigrette
    ====================================
    4 rogvleugels

    20 cl kriekbier

    25 cl wijnazijn (wit)

    20 cl arachideolie

    10 cl olijfolie (extra vierge)

    200 g tuinbonen

    6 raapjes

    8 aardappelen (Charlotte)

    2 eetlepels honing (vloeibaar)

    120 g boter (bakboter)

    2 cl olijfolie (extra vierge)

    peper zout

     

    De helft van het kriekbier, de wijnazijn, de arachideolie, de
    olijfolie, peper en zout tot een mooie vinaigrette roeren.

    De raapjes schillen, in plakjes of reepjes snijden en gaarkoken in
    licht gezouten water.

    De bonen uit hun peulen halen en spoelen.

    De aardappelen schillen en in de vorm van dikke frieten snijden.

    De rogvleugels spoelen, droogdeppen en ze op een niet te hoog vuur aan
    weerszijden goudbruin bakken in een mengsel van boter en olie (4 à 5
    minuten aan elke kant). Bij voorkeur een pan met antikleeflaag
    gebruiken. De vis kruiden, uit de pan halen, de pan ontvetten en er de
    vis terug in leggen.

    De rest van het kriekbier over de vis gieten en alles warm houden.

    De uitgelekte stukjes raap en de bonen fruiten in wat boter, de helft
    van de honing toevoegen en mooi laten glaceren.

    De aardappelreepjes goudbruin bakken in de overblijvende boter en
    honing.

    De vis en de garnituren verdelen over verwarmde borden en de vis
    napperen met de vinaigrette.

     

    22-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk met gedroogde tomaatjes en champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een malse biefstuk is niet te versmaden

    Biefstuk Met Gedroogde Tomaatjes En Champignons
    ===============================================
    - 800 g biefstuk

    - 150 g champignons

    - 10 halfgedroogde kerstomaten

    - 2 eetl. olijfolie

    - 1,5 dl room

    - 1 eetl. boter

    - 1 eetl. versgesnipperde dragon

    - peper en zout




    De dag voordien: 

    Snijd de halfgedroogde tomaatjes in stukjes.

    Snijd de champignons in vier.

    Smelt 1 eetl. boter en voeg de champignons toe. Dek af en laat 5 min.
    stoven. Kruid met peper en zout.

    De dag zelf:

    Verhit de olijfolie in een braadpan.

    Leg er de biefstukken in en laat 2 min. dichtschroeien aan elke kant.

    Laat verder bakken naar smaak en afhankelijk van de dikte van het
    vlees.

    Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

    Doe de champignons met hun kookvocht in de pan van het vlees en schraap
    de braadresten goed los met een houten spatel.

    Voeg de stukjes gedroogde tomaat toe en giet er de room bij. Laat
    inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper, zout en
    de versgesnipperde dragon.

    Afwerking Serveer met frietjes en een gemengd slaatje.

     

    21-05-2009 om 12:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spekflapjes met oud Brugge voor grill of BBQ.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gourmet,BBQ of grill

    Gourmet: Spekflapjes Met Oud-Brugge
    ===================================
    4 plakjes mager spek

    4 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd

    150 g Oud-Brugge

    vers gemalen peper

    .
    1. Verdeel de kaas in 4 gelijke stukken.

    2. Gebruik het mager spek als verpakkingsmateriaal voor de kaas.

    3. Omwikkel dit vervolgens met het ontbijtspek dat dient als
    plakmiddel.

    4. Bak de spekflapjes kort in het gourmetpannetje. Werk af met peper.

    Serveertip: Presenteer hierbij een rauw witloofslaatje met een
    vinaigrette van graanmosterd in yoghurt.

    Voorbereidingstijd: 8 minuten Bereidingstijd: 5 minuten

     

    20-05-2009 om 12:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babi pangang
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even iets oosters:

    Babi Pangang
    ============

    voor 4 personen:

    * 500 gram varkensvlees

    * 2 uien

    * 2 teentjes knoflook

    * 2 eetlepel bruine suiker

    * 2 eetlepel ketjap

    * 1 eetlepel stroop

    * 1 a 2 theelepels sambal naar smaak

    * 140 gram tomatenpuree

    * 3 theelepels gemberpoeder

    * gemberpoeder, gembersiroop of verse gember naar smaak

    * zout en peper




    .
    Bereidingswijze van Babi Pangang:

    Snijd het vlees in repen.

    Kruiden met zout, peper en de djahe.

    Snipper de uien en hak of pers de knoflook.

    Braad het vlees snel bruin in de boter of olie, dan de uien en knoflook
    mee fruiten.

    Na ongeveer 10 minuten de overige ingrediënten toevoegen.

    Wat water toevoegen en nog 30 à 45 minuten laten pruttelen.

    Eventueel de saus wat bij binden met allesbinder.

     

    19-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshammetje met limoen en rum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets apart:Varkenshammetje

    Varkenshammetje met limoen en rum.
    ============================
    4 varkenshammetjes

    2 bussels verse munt

    4 eetlepels witte suiker

    2 teentjes knoflook

    4 dl witte Havana rum

    peper en zout

    2 eetlepels honing

    4 limoenen

    40 g grof zeezout

    20 g gemalen peper

    4 dl olijfolie



    .
    De dag voordien


    Snijd de limoenen in stukjes en plet ze, samen met de look, de suiker,
    de munt, peper en zout.

    Voeg de rum, de honing en de olijfolie toe.

    Wrijf de hammetjes met dit mengsel in en laat ze 12 uur marineren.

    De dag zelf:

    Haal de hammetjes uit de marinade en kleur ze in een grote pan. Bak ze
    gedurende anderhalf uur verder in een oven op 180°C.

    Serveer het vlees met de braadjus en eventueel een aardappel in de
    schil met wat kruidenboter.

     

    18-05-2009 om 10:11 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met speculoos en advokaat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een echt zondags nagerecht

    Tiramisu Met Speculaas En Advocaat
    ==================================
    - 150 g zachte speculaas (bv Belsy)

    - 6 harde speculaasjes (bv. Jules Destroopere)

    - 250 g mascarpone

    - 50 g amandelschilfers

    - 1 zakje Lipton Clear Green Tea Orient

    - 1 dl advocaat

    - 3 eiwitten

    - 1 eidooier

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 2 eetl. bruine suiker

    - 2 eetl. suiker

    1/3 koffiel kaneel



    .
    Voorbereiding -

    Rooster de amandelschilfers kort in een pan met
    antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi
    kleuren en glanzen. Laat afkoelen.

    Snij de zachte speculaas in de
    lengte in 3.

    Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat
    afkoelen.

    Klop de eiwitten stijf.

    Bereiding (10 min. + 8 u in de koelkast)

    1. Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en
    overgiet met de thee.

    2. Klop het eigeel samen met de witte suiker tot
    een lichter gekleurde en gebonden massa.

    Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.

    3. Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder.

    Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u in de koelkast.

    Afwerking Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde
    amandelschilfers over de glaasjes.

     

    17-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata van spruiten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets heel speciaal

    Frittata van spruiten
    ====================
    Ingrediënten

    4 grote aardappels vastkokend, geschild en in blokjes

    500 g spruitjes, schoongemaakt

    4 eetlepels olie

    2 uien, in dunne ringen

    6 eieren

    50 ml melk

    1 eetlepel kerriepoeder



    .
    Kook de aardappelblokjes en de spruiten 10 minuten in een bodem water
    met zout.

    Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de uiringen op
    middelhoog vuur in ca. 8 minuten tot ze goudbruin zien.

    Breng de uien op smaak met zout en (versgemalen) peper.

    Klop de eieren in een kom los met de melk en de kerriepoeder.

    Giet de aardappelen en de spruiten af en roer ze warm door het
    eimengsel.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Verwarm de rest van de olie in een grote koeken- of hapjespan.

    Schenk het eimengsel met de groenten in de pan.

    Verdeel de spruiten en de aardappel over de frittata en verdeel de
    uiringen erover.

    Laat de frittata op laag vuur met de deksel op de pan in 15 minuten
    stevig en gaar worden.

    Zet hem dan nog 10 minuten in de oven om de bovenkant mooi te laten
    garen.

    Laat de frittata even afkoelen voordat u hem aansnijdt. Lekker met een
    frisse salade.

     

    16-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde forel in tomatenpapillotte.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag is visdag!!

    Gevulde Forel In Tomatenpapillot - Hoofdgerecht
    ==================================
    Ingrediënten

    - 4 regenboogforellen

    - 6 flinterdunne sneetjes gerookt spek

    - 4 dikke tomaten

    - 250 g verse champignons

    - 50 g kruidenboter

    - 1 eetl. olijfolie

    - 4 eetl. instantsausbinder

    - peper en zout

    - 4 vellen aluminiumfolie




    .
    Voorbereiding

    Laat de forellen ontdooien.
    Snij 6 champignons en het gerookte spek in heel kleine stukjes.

    Snij de rest van de champignons in 4 of 6 stukjes en de tomaten in
    partjes.
    Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan of wok en roerbak de kleine
    stukjes champignon en spek gedurende 1 à 2 min.

    Vul de forellen met deze mengeling en druk ze goed dicht.

    Bereiding (35 min.)

    Strooi 1 eetl. instantsausbinder op elk vel aluminiumfolie. Verdeel er
    de tomatenpartjes over.

    Leg er een forel op en verdeel er de champignons rond. Kruid met peper
    en zout

    Verdeel de kruidenboter in nootjes over de forellen en vouw de
    papillotten dicht.

    Bak op de barbecuegrill gedurende 25 à 30 min. of in een op 225 °C
    voorverwarmde oven.

    Tip Afwerking Serveer met een frisse salade en een gevulde aardappel.

     

    15-05-2009 om 14:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadelcake met karamelsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    smakelijk gebak

    Dadelcake Met Karamelsaus
    =========================
    200 g dadels zonder pit (zak a 225 g)
     
    75 g boter

    150 g witte basterdsuiker

    3eieren, losgeklopt

    150 g cakemeel

    150 g fudge vanille,fijngesneden(karamellen met vanille van Lonka)

    Materialen
    keukenmachine
    cakevorm lengte ca. 24 cm, ingevet



    .
    Breng de dadels met 300 ml water aan de kook, kook ze 15 minuten op
    laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen.

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

    Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en
    mix er daarna een voor een de eieren door.

    Mix er tenslotte het cakemeel door en doe het geheel over in de
    ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 minuten gaar.

    Bereiden

    Verwarm de karamel 1 minuut in de magnetron, totdat het begint te
    smelten. Roer om en verwarm nog 45 seconden, herhaal dit tot de karamel
    mooi glad is geworden.

    Serveer de dadelcake met poedersuiker en de karamelsaus.

     

    14-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met geconfijtte uien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensvlees:Varkenshaasje

    Varkenshaasje met geconfijtte uien.
    ===================================
    4 rode uien, gepeld en elk in 6 partjes gesneden

    1 eetlepel tijmblaadjes (bakje
    a 15 gr)

    1/2 eetlepel balsamicoazijn wit

    50 gr boter

    8 plakken Jambon d'Ardenne

    4 varkenshaasjes

    150 ml sinaasappelsap

    1 zak rucola (sla, 75 gr)

    Materialen
    bakpapier
    lage ovenschaal
    kleine ovenschaal, ingevet



    De dag voordien:

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Doe de uien in het ovenschaaltje. Bestrooi met (grof zee)zout,
    (versgemalen) peper en tijm en druppel er 1 eetlepel azijn over.

    Voeg 20 g boter toe in klontjes. Dek de uien af met bakpapier en schuif
    ze in de oven. Laat de uien in 25-30 min. gaar worden.

    Laat de uien afkoelen.

    Halveer de plakken ham in de lengte. Snijd de varkenshaasjes in de
    lengte diep in en vul ze met de gekonfijte ui.

    Wikkel elk varkenshaasje stevig in 4 halve plakken ham.

    Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak het vlees in 10
    minuten rondom bruin.

    Leg de varkenshaasjes naast elkaar in een lage ovenschaal.

    Roer het sinaasappelsap door het bakvet, laat inkoken tot een jus en
    schenk deze over het vlees.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de varkenshaasjes 20-30 minuten in
    de oven.

    Snijd het vlees in plakken van 2 cm dik en leg deze dakpansgewijs op 4
    warme borden.

    Leg er wat rucola bij. Serveer de jus erbij.


     

    13-05-2009 om 11:41 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakken met oregano.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Escargot's

    Slakken met oregano
    ===================

    voor 4 personen

    1 sjalotje

    2 teentjes knoflook

    2 eetlepels boter

    2 eetlepels olijfolie

    1/2 theelepel oregano

    zout

    enkele druppels tabasco

    24 slakken (blik)




    .
    Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.

    Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen.

    In steelpan boter en olie verhitten.

    Sjalot, knoflook en oregano erdoor scheppen.

    Op smaak brengen met zout en tabasco.

    Slakken laten uitlekken en over ovenschaaltjes verdelen.

    Botermengsel erover scheppen.

    In midden van oven slakken ca. 5 minuten bakken.

    Serveren met stokbrood.

     

    12-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens een eenvoudig Grieks gebak

    Baklava
    =======
    - 150 gram boter

    - 500 gram ontvliesde amandelen

    - 200 gram suiker

    - 1 eetlepel kaneel

    - 3 eetlepels Oranjebloesemwater

    - 19 blaadjes filodeeg

    - 500 gram honing



    .
    Laat de boter smelten en verwijder het schuim dat hierdoor ontstaat.

    Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Hak de amandelen grof en
    voeg de suiker, kaneel en 2 eetlepels oranjebloesemwater toe.

    Vet een rechthoekige ovenschaal in met wat boter en snij de
    filodeegblaadjes op maat van de schaal.

    Bestrijk 6 blaadjes filodeeg aan 1 kant met de gesmolten boter en leg
    ze in de schaal.

    Bedek de bodem met de helft van de amandelvulling.

    Bedek met 5 andere beboterde blaadjes en doe hier de rest van de
    vulling op.
    Eindig met 8 beboterde filodeegblaadjes. Besprenkel met wat water.

    Bak de baklava 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.
    (Tot de baklava lichtbruin van kleur is.)

    Verwarm de honing met de rest van het oranjebloesemwater en giet dit
    over de nog warme baklava.

     

    11-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotische gamba's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets fijns voor moederdag!

    Exotische Gamba's
    =================
    - 12 rauwe gamba's(diepvries)
     
    - 500 g wokgroenten (diepvries)

    - 1 ui

    - 2 teentjes knoflook

    - 3 eetl. olijfolie

    - 2 dl droge witte wijn

    - 400 ml visfond (bokaal)

    - 165 ml kokosmelk

    - enkele blaadjes verse koriander

    - 1 mespunt cayennepeper

    - 1/2 koffiel paprikapoeder

    - peper en zout



    .
    De dag voordien:

    Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Pel ze maar laat het kopje
    eraan. Verwijder het darmkanaal (een bruine draad met bittere smaak)en
    bewaar de schalen

    Snipper de ui,de look en de koriander fijn.

    Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's gedurende 4 min.
    Kruid met paprikapoeder en cayennepeper.

    Neem uit de pan en zet koel weg.

    Maak de bouillon: verwarm opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de
    ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe.

    Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op hoog
    vuur.Giet de bouillon door een zeef.Druk de ingredienten goed aan zodat
    alle smaken vrijkomen. Zet koel weg.

    De dag zelf:

    Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij.
    Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur.

    Voeg de kokosmelk en de gamba's toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid
    bij naar smaak met paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.

    Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander.

    Geef er stokbrood of ciabatta bij.

     

    10-05-2009 om 10:09 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel eenvoudig en toch lekker

    Aarbeien Taart
    ==============
    Ingrediënten:

    circa 500 g aardbeien van gelijk
    formaat

    2 blaadjes gelatine

    2 eetl. aardbeien- of abrikozenjam

    250 ml vanillevla

    125 ml slagroom 1

    taartbodem, kant-en-klaar gekocht

    1 eetl. suiker poedersuiker om te bestrooien

     


    .
    Voorbereiding:

    Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze goed uitlekken.

    Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water.

    Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water of
    sinaasappelsap.
    Roer de opgeloste gelatine door de vanillevla.

    Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel door de vla.

    Bereidingswijze:

    Bestrijk de taartbodem met een dun laagje jam.

    Verdeel er de vanilleroom over en strijk de bovenkant glad.

    Zet de aardbeien met de punt naar boven in een gelijkmatig patroon op
    de taart (grote aardbeien worden gehalveerd).

    Bestrooi ze kort voor het serveren royaal met poedersuiker, of garneer
    de taart met slagroom uit de spuitbus.

     

    09-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!