Een heel speciaal nagerecht
Zuppa Inglese (Dessert) ======================= 1 cake voor 6 personen
2 eetlepel(s) cacaopoeder
2 stuk(s) eierdooiers
3 dl room
3 dl melk
4 eetlepel(s) suiker
100 g suiker
250 g aardbeien
. Klop de eierdooiers met suiker op tot een lichtgele mousse.
Roer de kokende melk erdoor en laat dit au bain-marie onder voortdurend roeren dikker worden.
Laat het mengsel 20 minuten afkoelen.
Snijd ondertussen de cake in plakken en bedek hiermee de bodem van een cakevorm.
Giet er de crème over, schik er de aardbeien op en dek af met de resterende cake
Klop de room op met de suiker en smeer hier de bovenkant van de taart mee in.
Strooi er het cacaopoeder over en zet minstens 1 uur fris weg.
Tip/extra:
Je kunt de cake besprenkelen met rum of amaretto.
|