De hollandse nieuwe is er!!!
Maatjes met lauwe aardappelen ============================= bieslook: 1 bosje
olie: 6 soeplepels
lenteuien: 1,50 bosje
pistache: 3 soeplepels
witte wijn: 3 soeplepels
witte wijnazijn: 6 soeplepels
zout en versgemalen peper
nieuwe aardappeltjes: 900 gram
Maatjes: 6
. Was de aardappelen en laat ze 20 minuten in de schil gaarkoken in gezouten kokend water.
Laat ze uitlekken en ontdoe ze van de schil zodra ze niet àl te heet meer zijn.
Snijd ze in dikke schijven en leg ze in een slakom. Giet er wat witte wijn over en bestrooi met peper.
Snijd de uien en de bieslook fijn.
Snijd de maatjes in stukken van 2 centimeter.
Meng de olie en de azijn al kloppend en voeg peper en zout toe.
Meng alle ingrediënten en dien alles meteen op.
Serveer hierbij een groene sla.
|