Vandaag : gebak
Heerlijke Smeuige Chocolade-Vijgentaart ======================================= Ingredienten:
VOOR HET DEEG
150 gram patentbloem
180 gram boter
100 gram suiker
VOOR DE VULLING
100 gram suiker
4 eieren
100 gram boter, gesmolten
100 gram bittere chocolade, gesmolten
80 gram gedroogde vijgen, gehakt
150 gram geroosterde hazelnoten, gehakt
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereidingswijze:
Mix de ingrediënten voor het deeg in een blender tot ze net gaan binden.
Maak met het deeg een bodem op een ingevette taartvorm van 26 centimeter doorsnee.
Bak 10 minuten op 180 graden in de oven
Mix voor de vulling de suiker en de eieren in de blender tot het mengsel lichtgeel is.
Voeg de gesmolten boter toe tot er binding is.
Meng er dan de gesmolten chocolade door met de vijgen en de noten.
Vul er de bodem mee en bak nog circa 30 minuten op 180 graden.
|