Côte à l'os met peterselieboter =============================== 1 kilogram ribstuk met been (côte à l'os)
2 centiliter arachideolie
1 bakje tuinkers
125 gram boter (roomboter)
0.25 eetlepel citroensap
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
peper
zout
. De zachte boter tot room roeren. Het citroensap en de gehakte peterselie toevoegen. Kruiden met een flinke snuif zout en een beetje peper. De boter in aluminiumfolie wikkelen en in de koelkast hard laten worden.
De côte à l'os kruiden met zout en peper. Het vlees bestrijken met olie. Op de hete grill aan elke kant roosteren gedurende 8 minuten.
Intussen de tuinkers spoelen en laten uitlekken op een doek.
Het geroosterde vlees van het been snijden. Het vlees in plakken snijden en op een serveerschaal schikken. De schijfjes peterselieboter tussen het vlees leggen en de schotel versieren met de tuinkers.
Tip: het been ingesmeerd met wat mosterd dat nog even gekorst is op de grill, is een kluifje voor de amateur.
|