Vandaag : dagelijks eten
Gehakt Met Havermout En Marmite =============================== 500 g rundergehakt
100 g havermout
5 trostomaten
1 grote ui
3 grote bosuien
1 ei
3 eetlepels paneermeel
2 eetlepels wokolie
1 zakje gehaktkruiden (verstegen voor 500 g gehakt)
1 theelepel marmite (is een gistextract, staat meestal bij de honing in het schap)
1 hapjespan met deksel
1 bord
. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, de havermout en de paneermeel. Doe de wokolie in de pan. Braad het gehakt rondom goed bruin, een mooi korstje er aan.
Haal het gehakt uit de pan en leg op de bord.
Snipper de ui en doe die in de pan.
Snijd de bosui en doe die er ook bij.
Snijd de tomaten er bij en laat een paar minuutjes licht bakken.
Doe de marmite er bij en roer even door.
Nu het gehakt er op leggen en het geheel een half uurtje laten sudderen op de lage stand van het gas.
Dan heb je een mooi sausje. Wel regelmatig het gehakt keren.
Lekker met rode kool en aardappels of rijst.
Je kunt dit ook heel goed op een broodje eten, vooral een warm pistoletje.
|