Coq Au Vin ================================ 8 kippenbouten 2 uien(fijngesnipperd) 3 sjalotten(fijngesnipperd) 500 gram champignons(in 4 gesneden) 300 gram gerookte spekblokjes 1 fles rode wijn 2 soeplepels boter 1 kippenbouillonblokje 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier Peper Zout 400 gram zilveruitjes(diepvries )
Smelt de boter,en bak de kippenbouten aan beide kanten mooi bruin,kruid peper zout. Doe er de uien bij en de sjalotten.Laat de uien glazig worden en doe er dan de hele fles wijn bij.Doe er de tijm en de laurier bij.Laat opkoken en zachtjes pruttelen, 20 minuten. Neem een andere pan, smelt wat boter en stoof er de zilveruitjes in, net voor ze bruin worden voeg je het spek toe en laat even stoven.Dan de champignons erbij en laat nog 5 minuten goed stoven. Voeg dan het het bouillonblokje toe.Doe dit mengsel bij de kip nadat de coq au vin 20 minuten heeft gekookt.Laat alles nog 15 minuten goed doorkoken op een middelmatig vuurtje. Haal de laurier en de tijm uit de pan en bindt de saus indien nodig met Maizena expres
Dien op met versgekookte aardappelen of frietjes. In Frankrijk eet men dit met stokbrood.
|