Kalfsragout van mijn eigen ========================== Voor 4 personen
1 kilogram kalfsragout 1/2 kilogram champignons 1 uien 1/4 fles droge witte wijn 1/2 bokaaltje kalfsfond 1 groentenbouillonblokjes 300 gram erwtjes(diepvries) 300 gram wortelen 1 blaadjes laurier 2 takjes tijm 1 deciliter room peterselie(fijn gemalen) peper en zout 1 eetlepel citroensap olijfolie Sojamargarine . Reinig de champignons en snij ze in vieren,besprenkel met het citroensap en bak ze in een weinig olie tot ze hun vocht afgeven. Bak het vlees in olie en margarine mooi bruin,haal uit de pan en kruid met peper en zout. Doe de gesnipperde uien in dezelfde pan en stoof glazig.Deglaceer met wat wijn.Doe het vlees terug in de pan,overgiet met de wijn en de fond doe er de bouillonblokjes bij en tijm en laurier. Laat 1 uur sudderen met het deksel op de pan. Voeg nu de wortelen en de erwtjes toe,kruid met wat peper en zout en laat nog 1/4 uur sudderen(de groenten mogen niet te gaar zijn),voeg dan de room toe en laat nog even doorkoken. Voeg dan de champignons(zonder het vocht) en de peterselie toe. Proef de kruiding. Heel lekker met vers gekookte aardappelen,maar het kan ook met frietjes.
|