Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
20-08-2008
Kalfsstoofpotje met vele verse groenten.
Kalfsragout van mijn eigen ========================== Voor 4 personen
1 kilogram kalfsragout 1/2 kilogram champignons 1 uien 1/4 fles droge witte wijn 1/2 bokaaltje kalfsfond 1 groentenbouillonblokjes 300 gram erwtjes(diepvries) 300 gram wortelen 1 blaadjes laurier 2 takjes tijm 1 deciliter room peterselie(fijn gemalen) peper en zout 1 eetlepel citroensap olijfolie Sojamargarine . Reinig de champignons en snij ze in vieren,besprenkel met het citroensap en bak ze in een weinig olie tot ze hun vocht afgeven. Bak het vlees in olie en margarine mooi bruin,haal uit de pan en kruid met peper en zout. Doe de gesnipperde uien in dezelfde pan en stoof glazig.Deglaceer met wat wijn.Doe het vlees terug in de pan,overgiet met de wijn en de fond doe er de bouillonblokjes bij en tijm en laurier. Laat 1 uur sudderen met het deksel op de pan. Voeg nu de wortelen en de erwtjes toe,kruid met wat peper en zout en laat nog 1/4 uur sudderen(de groenten mogen niet te gaar zijn),voeg dan de room toe en laat nog even doorkoken. Voeg dan de champignons(zonder het vocht) en de peterselie toe. Proef de kruiding. Heel lekker met vers gekookte aardappelen,maar het kan ook met frietjes.