Hutsepot op z'n Vlaams ======================
Benodigdheden voor 2 personen
300 g varkensspiering of lage ribben bakboter enkele uien warm water 200 g aardappelen 700 g groentemix, bestaande uit:* wortelen selder rapen prei savooikool geweekte bonen peper, zout . 1. Snipper de uien en snij de andere groenten in grove stukken. Schil de aardappelen en deel ze in vier.Bak het vlees goed bruin in hete boter met de gesnipperde uien.Overgiet het geheel met warm water. Voeg de groenten bij, wat peper en zout.Leg de aardappelen er bovenop en laat ze lang en zachtjes stoven in een goed afgesloten pan. Giet desnoods wat water bij.
Serveertip: Dit gerecht wordt pas echt retro als u het opdient in een mooie oude stoofpot. Serveer hierbij afzonderlijk een potje met graanmosterd en uiteraard een glas donker tafelbier. Tip: *Andere groenten kunnen ook: een hutsepot leent zich tot de meest gevarieerde groentebundel en tot grote hoeveelheden. Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 50 minuten
|