Konijn in reclame dan is dit een prachtig recept:
Konijn met spekjes en tomaat en champignons Hoofdgerecht ========================================================== voor 6 personen
1 Konijn 150 g spekblokjes ( gerookt) 3 uien(fijn gesnipperd) 1 blik gepelde tomaten 1 blik tomatenblokjes met basilicum 2 eetlepels Mosterd 1/2 liter witte wijn(droge) 3 teentjes knoflook(gesnipperd) 1/4 kilogram champignons peper en zout 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier cognac om te flamberen Boter en olie . De spekblokjes bakken in wat olie en Daarna de uien laten meebakken.Dan de look bijvoegen en de in stukken gesneden tomaten bijvoegen,daarna de tomatenblokjes en de mosterd. Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.Eventueel wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan zeer fijn mixen(tijm en laurier verwijderen) Het konijn snijden en inwrijven met peper en zout. Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de cognac (opgepast ,wasemkap afzetten) Het konijn in de saus doen en 1 uur laten sudderen.De champignons proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat olie tot ze hun vocht afgeven.De laatste 5 minuten.bij het konijn voegen(zonder het vocht)
De saus binden en opdienen. Lekker met witte selder en vers gekookte aardappelen..
|