't is vrijdag dus visdag:
Kabeljauw Met Prei En Kerrieroom Uit De Oven ============================================
voor 2 personen:
ingrediënten 300 g stevige kabeljauwfilet tilapiafilet, pangasiusfilet of roodbaarsfilet 2 dunne preien 2 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel kerriepoeder zout peper 1 eetlepel citroensap 125 ml crème fraiche 50 g geraspte emmenthal kaas
. voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 175 gr C.
Snijd de preien in dunne ringetjes.
bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ca. 4 minuten beetgaar.
Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei.
Roer nu de crème fraiche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei.
Voeg zout en peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit.
Strooi de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15-20 minuten gaar worden.Laat de kaas lichtjes kleuren.
serveertips Lekker met aardappelpuree.
|