Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met look en peterselie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zondag mag het iets feestelijker

    Kwartels met look en peterselie
    ===============================

    voor 4 personen:

    2 eetlepel olijfolie
    4 kwartels, op de rug doormidden gespleten
    4 eetlepels boter
    6 eetlepels broodkruim
    4 teentjes knoflook
    6 eetlepels versgehakte platte peterselie
    .
    Snijd de kwartels aan de rugzijde door en plet ze met een flinke klap.

    Verhit de olie en leg de vogels erin als plat uitgespreide kikkers. Bak
    ze zachtjes aan beide kanten bruin. Ze zijn gaar in ongeveer 17
    minuten. Prik erin met een houten prikkertje, als er helder vocht uit
    komt zijn ze gaar.

    Haal de vogels uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Verhit het
    achtergebleven vocht en voeg twee eetlepels boter toe. Doe er de
    knoflook broodkruim en peterselie bij en laat het geheel even krokant
    worden. Schep het kruim over de kwartels en dien snel op.

    Je kan dit als voorgerecht geven met kleine kwartels(geef er dan
    stokbrood of ciabata bij) of als hoofdgerecht en geef er dan kroketten
    of frietjes bij.

     

    07-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje in Emmenthalsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een duurdere maar gemakkelijke bereiding.

    Varkenshaasje In Emmenthalsaus Hoofdgerecht
    ===========================================
    2 varkenshaasjes
    1 klontje boter
    2 eetlepel olijfolie
    75 gram geraspte Emmenthal-kaas
    2 eetlepel mosterd
    4 eetlepel room
    peper en zout
    Voor de saus:
    1 sjalot
    30 gram boter
    1dl witte wijn
    1 1/2 dl room
    1 busseltje verse dragon naar smaak
    peper en zout


    De dag voordien:

    In een kommetje doen we de geraspte Emmenthal samen met de mosterd,de
    room en flink wat peper.Met een vork pletten tot er een dikke pap
    ontstaat.
    In een pan een klontje boter laten smelten,doe er de fijngesneden
    sjalotjes bij,laat even bakken,doe er dan de wijn bij.Laat de wijn op
    een stevig vuur inkoken,tot er haast niets meer over blijft in de
    pan.Doe er dan de overige room bij.Laat een paar minuten inkoken tot er
    een stevige saus ontstaat.Van het vuur af de dragon toevoegen samen met
    wat peper en zout.

    De dag zelf:

    Laat een pan opwarmen met olijfolie en boter en bak er de varkenshaasjes
     in,7 minuten aan elke kant.
    Dan leggen we de varkenshaasjes in een beboterde ovenschotel en gieten
    er het papje met de Emmenthal-kaas bovenop.Zet de schotel in een
    voorverwarmde oven en laat kleuren onder de grill.
    De saus voegen we bij het bakvocht en laten we terug opwarmen.Doe er
    nog een klontje boter bij en dien op.

    Geef er aardappelpuree bij.

     

    06-09-2008 om 09:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met Garnalen Picatta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker visrecept voor de vrijdag.

    Kabeljauw Met Garnalen Picatta
    ==============================
    4 stukken kabeljauw van ca 150 gr
    100 gr gehakte garnalen(ongepeld)
    100 gr vers vetspek, fijne blokjes
    1 eetl fijn gehakte peterselie
    2 eetl broodkruim
    .
    1 Zorg voor gelijke dikke stukken kabeljauw.
    2 Meng de garnalen en spek en hak het klein.
    3 Trek op laag vuur in 20 minuten een garnalenolie, zeef de olie. Meng
    met 2 eetl broodkruim en 1 eetl fijn gehakte peterselie, leg op de vis.
    4 Bestrooi met peper en zout en gaar de vis in de oven op 180ºC in 16
    minuten.

    Dien op met puree of rijst.

     

    05-09-2008 om 11:53 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met spekjes en wijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Konijn in reclame dan is dit een prachtig recept:

    Konijn met spekjes en tomaat en champignons   Hoofdgerecht
    ==========================================================
    voor 6 personen

    1 Konijn
    150 g spekblokjes  ( gerookt)
    3 uien(fijn gesnipperd)
    1 blik gepelde tomaten
    1 blik tomatenblokjes met basilicum
    2 eetlepels Mosterd
    1/2 liter   witte wijn(droge)
    3 teentjes knoflook(gesnipperd)
    1/4 kilogram champignons
    peper en zout
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    cognac om te flamberen
    Boter en olie
    .
    De spekblokjes bakken in wat olie en
    Daarna de uien laten meebakken.Dan de look bijvoegen en de in stukken
    gesneden tomaten bijvoegen,daarna de tomatenblokjes en de mosterd.
    Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.Eventueel
    wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan zeer fijn 
    mixen(tijm en laurier verwijderen)
    Het konijn snijden en inwrijven met peper en zout.
    Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de
    cognac  (opgepast ,wasemkap afzetten)
    Het konijn in de saus doen en 1 uur laten sudderen.De champignons
    proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat olie tot ze hun
    vocht afgeven.De laatste 5 minuten.bij het konijn voegen(zonder het
    vocht)

    De saus binden en opdienen.
    Lekker met witte selder en vers gekookte aardappelen..

     

    04-09-2008 om 09:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponi-mousse met honing room
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een doodeenvoudig nagerechtje:

    Home Cookin Chapter: Nagerecht

    Honing mascarponemousse
    =======================
    voor 4 personen:

    250 gram mascarpone
    2 eetlepel Amaretto
    3 eetlepels vloeibare honing
    1/8 slagroom
    1 dessertlepel poeder- suiker
    munt om te garneren


    Bereidingswijze Roer de mascarpone glad. Verwarm de honing licht in de
    magnetron of au bain-marie in een kopje. Schenk de honing krachtig
    roerend in een dun straaltje bij de mascarpone. Meng zorgvuldig. Klop
    de slagroom stijf met de poedersuiker. Spatel mascarpone en slagroom
    dooreen. Schep de mousse in glazen en dek af met plasticfolie. Laat
    door en door koud worden.
    Serveertips Garneer de mousse kort voor serveren met takjes munt.
    Je kan er een coulis van rode vruchten bij serveren.

    Eventueel kunt u de mousse nog versterken met een scheutje Amaretto.
    Roer de mascarpone in dat geval eerst glad met de Amaretto en voeg dan
    de honing pas toe.


     

    03-09-2008 om 10:57 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep van de chef
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een bijzonder lekkere tomatensoep.

    Tomatensoep van de chef
    =======================

    voor 8 personen:

    200 gram rookspek in dobbelsteentjes 2 uien,
    2 winterwortel,
    enkele takjes peterselie
    1 blikje tomatenpuree
    2 liter tomatensap
    2 liter rundvleesbouillon
    35 gram margarine 
     peterselie,
    oregano,
    1 prei,
    1 selder
    zout en peper.

     


    Rookspek in margarine uiteen bakken, gesneden ui, bladselderie en
    wortel toevoegen. Even laten smoren. Tomatenpuree toevoegen, weer even
    laten smoren. 3 minuutjes op laag vuur laten garen. Tomatensap en
    runderbouillon aan het geheel toevoegen. Al roerend aan de kook
    brengen, flink doorroeren. Indien de soep te dik is nog wat bouillon
    erbij doen. Is de soep op de juiste dikte dan nog zo'een 10 minuutjes
    laten pruttelen. De soep mixen. Fijn gesneden prei, peterselie en
    oregano toevoegen, zout en peper naar smaak.
     Om deze klasse soep nog lekkerder te maken, voeg je op het laatste
    moment een mengsel van 1 eidooier en een forse scheut slagroom toe. Doe
    dit onder hevig roeren anders gaat de soep schiften.


     

    02-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskotelet met Calvados en champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Kalfskotelet met champignons en calvados
    ========================================

    voor 4 personen

    8 kleine uien

    4 kalfsribbetjes (ongeveer 250 gram per stuk)

    5 centiliter calvados

    500 Parijse champignons

    20 centiliter verse room

    100 gram boter

    2 snuifjes geraspte nootmuskaat

    zout en peper


    .
    Spoel de champignons en dep ze droog. Bak ze 5 minuten. in 10 gram
    boter op een hevig vuur en roer ze meermaals om. Laat ze uitlekken. Pel
    de uien. Smelt de rest van de boter in een grote braadpan met een hoge
    rand en voeg er de ribbetjes en de uien in hun geheel aan toe. Doe er
    peper en zout op, breng ze op smaak met geraspte nootmuskaat en bak ze
    15 minuten. op een zacht vuur; draai de ribbetjes na 10 minuten. om.
    Laat de ribbetjes en de uien uitlekken, leg ze in een schotel en zet
    deze in een warme oven (stand 5, 150°C).

    Giet de room in de braadpan en roer het geheel om. Voeg er de calvados
    en de champignons aan toe en laat het geheel plusminus 5 minuten
    sudderen op een matig vuur, terwijl u af en toe omroert: de saus moet
    lekker smeuïg zijn. Schik de kalfsribbetjes en de uien op warme borden.
    Leg er champignons rond en giet er warme saus over. Dien onmiddellijk
    op.

     

    01-09-2008 om 20:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborstfilet met kriekenbier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het zondag,mag het wel ietsje duurder zijn.

    Eendenborst met Kriek
    =====================
    2 eendenborstfilets,
    1/2 bokaal krieken van 1 l.,
    1/2 sjalotje,
    1/2 flesjes kriekenbier (2 deciliter),
    3 centiliter sherrybrandy of creme de
    framboise (slijter),
    1/2 potjes gevogeltefond (380 mililiter)
    olijfolie,
    zout, peper,
    aluminiumfolie
    maizenaexpres


    De dag voordien:

    Voorbereiding: Vel van filets met scherp mesje in ruitpatroon
    inkruisen. Buitenste randjes van vel afsnijden. Kersen afgieten.De
    helft van kersen halveren, rest bewaren voor garnering
    Bereidingswijze 1. Sjalot en halve kersen circa. 2 minuten zachtjes
    bakken in wat olijfolie. Bier en sherrybrandy erbij schenken+
    kriekenvocht en aanbaksel losroeren. Fond toevoegen en op hoog vuur tot
    helft inkoken. Saus door zeef gieten en laten afkoelen.

    De dag zelf:

    2. Bereiden: Filets bestrooien met zout en peper. Koekenpan met
    anti-aanbaklaag verhitten. Filets op velkant circa. 15 minuten bakken,
    keren en nog circa. 8 minuten bakken. Filets in aluminiumfolie
    wikkelen. Intussen saus opnieuw verwarmen. Hele kersen toevoegen en
    saus enkele seconden zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en
    peper. Filets in dunne plakjes snijden en opdienen.

     

     

    31-08-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofrolletjes met Meesterlyck ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere schotel en kan op voorhand gemaakt worden.De dag zelf even in de oven en klaar!

    Witloofrolletjes Met Meesterlyck Ham
    ====================================
    8 stronkjes witloof
    8 plakjes gekookte Meesterlyck ham
    1/2 pakje roux expres van Maizena
    1/4 liter melk
    1/4 l kookvocht
    300 g gemalen emmenthal kaas(zelf proeven en oordelen)
    nootmuskaat
    peper en zout
    .
    Snijd het bittere kegeltje aan de onderkant van het witloof uit. Leg de
    stronken in wat water en kook ze gaar, kruid met peper en nootmuskaat.
    Je kunt het witloof ook stomen,maar vang dan het vocht op. Maak een
    gebonden witte saus met de melk,het kookvocht en blanke roux-expres,
    zout, peper en nootmuskaat. Warm even door om de bloemsmaak te
    elimineren. Doe er de gemalen kaas bij en kruid eventueel bij.Laat het
    witloof goed uitlekken.
    Maak een ovenschaal klaar:
    Leg een paar lagen keukenrol onderin de schaal en doe er aluminiumfolie
    over.Prik gaatjes in het aluminiumfolie,zo kan Het overtollige vocht in
    de keukenrol trekken.Wikkel het witloof in de ham en leg het in de
    ovenschaal. Giet er de kaassaus over en strooi er nog wat extra kaas
    bovenop. Zet 10 minuten in een oven met grill op 180°C. Serveer met
    puree.

    30-08-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orloff gebraad.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet zo moeilijk als je wel denkt.

    Orloff-Gebraad
    =======================
    Voor 4 personen
    1 varkensgebraad van 1kg
    1 bakje champignons van 250 g
    200 gram gemalen Gruyère
    10 sneetjes Gruyèrekaas
    10 sneetjes gekookte ham
    boter
    Peper en zout
    2 dl room
    2 dl vleesbouillon

    Kruid het gebraad met peper en zout en bak het aan 1 kant gedurende ca
    15 minuten.Daarna aan de andere kant gedurende 15 minuten

    Let goed op dat de boter niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje
    koude boter toe

    Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, dek af met
    aluminiumfolie
    Doe de champignons in de pan en stoof ze aan.Voeg de bouillon toe. Doe
    er de room bij en laat even opkoken.

    Snij ondertussen het vlees in schijven en leg om beurt een stukje
    gebraad, een sneetje kaas en een sneetje hesp tot heel het gebraad in
    de ovenschaal ligt,eventueel doorprikken met een satestok om het geheel
    bijeen te houden.

    Giet er de champignonsaus over en strooi kaas over het geheel

    Zet gedurende 10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is en de
    saus mooi gekleurd

    Dit Orloff gebraad kan je eten met gekookte aardappelen of frietjes.

     

    29-08-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rog in 't zuur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rog is een lekkere vis en heeft geen graten enkel kraakbeen,dus echt iets voor gratenhaters!

    Rog In Het Zuur
    ===============
    4 ajuinen
    2 kg kleine rogvleugels(diepvries Colruyt)
    4dl wijnazijn en 1.2 l water(de hoeveelheid moet voldoende zijn om de rog onder te zetten)
    1 geschilde citroen
    1 soeplepel peperbollen
    1 koffielepel zout
    4 takjes tijm
    4 laurierblaadjes
    4 kruidnagels
    8 blaadjes gelatin

    Snijd de rogvleugels in stukken.
    Doe het water,de wijnazijn,de in schijven gesneden ajuinen,het zout,
    peperbollen,tijm,laurier en kruidnagels samen in een kookpot en breng
    aan de kook.Als het mengsel kookt,voeg je de rogvleugels toe.Zorg
    ervoor dat de vis precies mooi onderstaat.Breng het geheel nu terug aan
    de kook.Vanaf het kookpunt tel je nog 1 1/2 minuut.Zet nu het vuur af
    en breng de vis over in een vuurvaste glazen schotel(het gerecht komt
    qua uitzicht het best tot zijn recht in glas).Proef de zuurheid van de
    bouillon,zeef de bouillon.Week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten
    in koud water tot ze slap zijn.Wring ze uit met de hand en meng het
    onder de nog warme bouillon.Laat de bouillon wat afkoelen en giet de
    langzaam opstijvende bouillon over de vis.Versier met schijfjes citroen.
    Laat minstens een dag opstijven in de koelkast,maar kan nog dagen nadien bewaard worden.

    Lekker als broodmaaltijd maar kan evengoed met een frisse salade en
    frietjes.

     


     

    28-08-2008 om 10:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Pilav
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerecht als je niet veel tijd hebt.

    Italiaanse Pilav Hoofdgerecht
    =============================

    voor 4 personen

    250 gram rijst(4 volle koppen)
    1 grote ui
    100 gram Champignons
    1 teentjes knoflook
    400 gram Gehakt
    50 gram Boter
    100 gram Tomatenpuree
    1/2 liter Vleesbouillon
    100 gram Parmezaanse kaas.
    .
    De ui fijnhakken en de knoflook kneuzen,in de olie zacht laten fruiten.
    De rijst toevoegen en laten meebakken voor 3 tot 4 minuten.
    Nu het gehakt er bij doen en roeren tot het uiteen valt.
    Dan de champignons erbij doen en weer 3 tot 4 minuten. meebakken en
    roeren.
    Daarna de tomatenpuree toevoegen en de helft van de bouillon.
    Terug aan de kook brengen en weer 5 tot 6 minuten. zachtjes
    doorkoken.Nu de rest van de bouillon bijvoegen,peper en zout naar smaak
    en terug aan de kook brengen.
    Laat nog ongeveer. 10 tot 15 minuten. zachtjes pruttelen tot alle vocht
    door de rijst is opgenomen.
    Even doorroeren en serveren met de kaas.

     

    27-08-2008 om 10:16 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stamppot van snijbonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verrassend lekker en gemakkelijk!

    Snijbonenstamppot Hoofdgerecht
    ==============================
    400 gram verse snijbonen(of diepvries)
    2 middelgrote uien
    1 bakje spekreepjes van 150 gr
    100 gram boursin
    4 middelgrote aardappelen
    melk
    peper en zout
    boter



    Kook de snijbonen gaar (of stomen)Kook de aardappelen gaar in water met
    zout.
    Verwarm een klontje boter en bak hierin de spekreepjes met de
    fijngesnipperde uien.Stamp de aardappelen fijn en voeg alle
    ingredienten toe tot een smeuige puree ontstaat.
    Heerlijk met een lekker gekruidde karbonade of met stoofvlees!

     


     

    26-08-2008 om 10:52 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenstoofvlees Marengo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk,goedkoop en lekker!

    Kalkoenstoofvlees Marengo
    =========================
    kruidentuiltje  1
    tomaten  3
    kalkoenkarbonaden  800  gram
    champignons  250  gram
    sjalotten  4
    spekblokjes  150  gram
    groene ontpitte olijven  100  gram
    origano  1  takje
    peper en zout
    droge witte wijn  15  cl
    2 dl kippenbouillon,of een bouillonblokje met 2 dl water
    olijfolie  3  soeplepels
    teentje look  1


    Bak het vlees en de spekblokjes goudbruin in een stoofpan met
    olijfolie. Haal ze eruit en fruit de fijngehakte sjalotten. Voeg de
    gesneden champignons, de stukjes tomaat, de olijven, de wijn, het
    kruidentuiltje, de oregano, de peper en het zout toe. Dek de pan af en
    laat de bereiding een tiental minuten sudderen. Doe het vlees terug in
    de pan bedek het met bouillon. Laat het gerecht nog 40 minuten
    sudderen.

    Tip : Serveer verse pasta bij dit gerecht.Kan ook met gewone
    aardappelen.

     

    25-08-2008 om 12:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met lookboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Super gemakkelijk en lekker!!!!

    Scampi In Lookboter
    ===================
    24 scampi

    400 gr boter

    4 teentjes look

    1 sjalot

    peper en zout

    1/2 bot peterselie

    wat pastis
    .
    Schik de scampi in een ovenschotel

    Cutter de boter met look, sjalot, peterselie, pastis en kruid met peper
    en zout

    Schik de boter op de scampi en plaats ze in een over van 180 graden

    Serveer met bruin brood

     

    24-08-2008 om 10:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Hutspot

     

    Hutsepot op z'n Vlaams
    ======================

    Benodigdheden voor 2 personen

    300 g varkensspiering
    of lage ribben
    bakboter
    enkele uien
    warm water
    200 g aardappelen
    700 g groentemix, bestaande uit:*
    wortelen
    selder
    rapen
    prei
    savooikool
    geweekte bonen
    peper, zout
    .
    1. Snipper de uien en snij de andere groenten in grove stukken.
    Schil de aardappelen en deel ze in vier.Bak het vlees goed bruin in
    hete boter met de gesnipperde uien.Overgiet het geheel met warm
    water. Voeg de groenten bij, wat peper en zout.Leg de aardappelen
    er bovenop en laat ze lang en zachtjes stoven in een goed afgesloten
    pan. Giet desnoods wat water bij.

    Serveertip: Dit gerecht wordt pas echt retro als u het opdient in een
    mooie oude stoofpot. Serveer hierbij afzonderlijk een potje met
    graanmosterd en uiteraard een glas donker tafelbier. Tip: *Andere
    groenten kunnen ook: een hutsepot leent zich tot de meest gevarieerde
    groentebundel en tot grote hoeveelheden. Voorbereidingstijd: 15 minuten
    Bereidingstijd: 50 minuten

     


     









    23-08-2008 om 13:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongaarse stoofschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Hongaarse Stoofschotel
    ======================
    1 kilogram varkensschouder in dobbelsteentjes
    150 g dikke spekblokjes
    1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
    3 uien
    3 deciliter vleesbouillon
    1 deciliter rode wijn
    2 deciliter zure room
    Vers gemalen peper, zout,paprikapoeder
    2 eetlepels mild paprikapoeder
    100 g boter om te bakken


    .
    Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de in ringen
    gesneden uien, spekblokjes en het vlees al roerend mooi kleuren, kruid
    met peper, zout en paprikapoeder. Laat nog even al roerend doorstoven
    en overgiet vervolgens met de bouillon en de rode wijn. Laat onder
    deksel ongeveer 45 minuten sudderen. Voeg vervolgens de in reepjes
    gesneden paprika’s toe en laat nog 15 minuten meestoven. Roer er de
    zure room door, laat kort indikken en breng op smaak met nog wat
    paprikapoeder indien nodig. Serveer met noedels,rijst of aardappelen.

    Je kan jonge aardappeltjes(krieltjes) samen met de paprika's in de
    stoofschotel doen,dan heb je een volledige maaltijd.

     


     

    22-08-2008 om 13:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coq au vin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Coq Au Vin             
    ================================
    8 kippenbouten
    2 uien(fijngesnipperd)
    3 sjalotten(fijngesnipperd)
    500 gram champignons(in 4 gesneden)
    300 gram gerookte spekblokjes
    1 fles rode wijn
    2 soeplepels boter
    1 kippenbouillonblokje
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    Peper
    Zout
    400 gram zilveruitjes(diepvries )

     

    Smelt de boter,en bak de kippenbouten aan beide kanten mooi bruin,kruid peper zout. Doe er de
    uien bij en de sjalotten.Laat de uien glazig worden en doe er dan de hele fles
    wijn bij.Doe er de tijm en de laurier bij.Laat opkoken en zachtjes pruttelen, 
    20 minuten. Neem een andere pan, smelt wat boter en stoof
    er de zilveruitjes in, net voor ze bruin worden voeg je het spek
    toe en laat even stoven.Dan de champignons erbij en laat nog 5 minuten goed
    stoven. Voeg dan het het bouillonblokje toe.Doe dit mengsel bij de kip nadat de coq au vin 20 minuten heeft gekookt.Laat alles
    nog 15 minuten goed doorkoken op een middelmatig vuurtje. 
    Haal de laurier en de tijm uit de pan en bindt de saus indien nodig met Maizena expres

    Dien op met versgekookte aardappelen of frietjes.
    In Frankrijk eet men dit met stokbrood.

     


     

    21-08-2008 om 07:20 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsstoofpotje met vele verse groenten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Kalfsragout van mijn eigen
    ==========================
    Voor 4 personen

    1 kilogram kalfsragout
    1/2 kilogram champignons
    1 uien
    1/4 fles droge witte wijn
    1/2 bokaaltje kalfsfond
    1 groentenbouillonblokjes
    300 gram erwtjes(diepvries)
    300 gram wortelen
    1 blaadjes laurier
    2 takjes tijm
    1 deciliter room
    peterselie(fijn gemalen)
    peper en zout
    1 eetlepel citroensap
    olijfolie
    Sojamargarine
    .
    Reinig de champignons en snij ze in vieren,besprenkel met het
    citroensap en bak ze in een weinig olie tot ze hun vocht afgeven.
    Bak het vlees in olie en margarine mooi bruin,haal uit de pan en kruid
    met peper en zout.
    Doe de gesnipperde uien in dezelfde pan en stoof glazig.Deglaceer met
    wat wijn.Doe het vlees terug in de pan,overgiet met de wijn en de fond
    doe er de bouillonblokjes bij en tijm en laurier.
    Laat 1 uur sudderen met het deksel op de pan.
    Voeg nu de wortelen en de erwtjes toe,kruid met wat peper en zout en
    laat nog 1/4 uur sudderen(de groenten mogen niet te gaar zijn),voeg dan
    de room toe en laat nog even doorkoken.
    Voeg dan de champignons(zonder het vocht) en de peterselie toe.
    Proef de kruiding.
    Heel lekker met vers gekookte aardappelen,maar het kan ook met frietjes.

     


     

    20-08-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!