De zondag mag het iets feestelijker
Kwartels met look en peterselie ===============================
voor 4 personen:
2 eetlepel olijfolie 4 kwartels, op de rug doormidden gespleten 4 eetlepels boter 6 eetlepels broodkruim 4 teentjes knoflook 6 eetlepels versgehakte platte peterselie . Snijd de kwartels aan de rugzijde door en plet ze met een flinke klap.
Verhit de olie en leg de vogels erin als plat uitgespreide kikkers. Bak ze zachtjes aan beide kanten bruin. Ze zijn gaar in ongeveer 17 minuten. Prik erin met een houten prikkertje, als er helder vocht uit komt zijn ze gaar.
Haal de vogels uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Verhit het achtergebleven vocht en voeg twee eetlepels boter toe. Doe er de knoflook broodkruim en peterselie bij en laat het geheel even krokant worden. Schep het kruim over de kwartels en dien snel op.
Je kan dit als voorgerecht geven met kleine kwartels(geef er dan stokbrood of ciabata bij) of als hoofdgerecht en geef er dan kroketten of frietjes bij.
|