Vandaag een bijzonder lekkere tomatensoep.
Tomatensoep van de chef =======================
voor 8 personen:
200 gram rookspek in dobbelsteentjes 2 uien, 2 winterwortel, enkele takjes peterselie 1 blikje tomatenpuree 2 liter tomatensap 2 liter rundvleesbouillon 35 gram margarine peterselie, oregano, 1 prei, 1 selder zout en peper.
Rookspek in margarine uiteen bakken, gesneden ui, bladselderie en wortel toevoegen. Even laten smoren. Tomatenpuree toevoegen, weer even laten smoren. 3 minuutjes op laag vuur laten garen. Tomatensap en runderbouillon aan het geheel toevoegen. Al roerend aan de kook brengen, flink doorroeren. Indien de soep te dik is nog wat bouillon erbij doen. Is de soep op de juiste dikte dan nog zo'een 10 minuutjes laten pruttelen. De soep mixen. Fijn gesneden prei, peterselie en oregano toevoegen, zout en peper naar smaak. Om deze klasse soep nog lekkerder te maken, voeg je op het laatste moment een mengsel van 1 eidooier en een forse scheut slagroom toe. Doe dit onder hevig roeren anders gaat de soep schiften.
|