Vandaag iets heel lekkers uit mijn jeugd:
Warme Zalmschotel ============================== voor 4 personen:
1 groot blik roze zalm 500 gram aardappelen 200 gram boter 1/2 liter melk 1 kop chapelure 3 hardgekookte eieren 100 gram geraspte emmenthal kaas peper en zout muskaatnoot
.
Laat de aardappelen koken en maak er puree van met de helft van de melk,peper en zout,muskaatnoot,alsook 50 gram boter. Leg de inhoud van het blik zalm uit te lekken in een vergiet.Verwijder graten en velletjes,vang het vocht op.
Zet een pan op het vuur met met 100 gram boter,laat smelten en voeg er de overgebleven melk bij,de chapelure,de zalmdeeltjes alsook het vocht,roer flink terwijl u alles aan de kook brengt.
Schik in een beboterde vuurvaste schotel een kroon van aardappelpuree.Giet er het zalmmengsel middenin.Versier met de schijfjes eieren.Leg er hier en daar een nootje boter tussen.Overstrooi tenslotte met de geraspte kaas.(dit kan je allemaal op voorhand doen indien je wil)
Indien je de schotel op voorhand hebt klaargemaakt eerst terug opwarmen in de oven. Laat mooi bruinen onder de grill.
smakelijk
|