Aperitief- of borrelhapje.
Knolselderrondjes warm voorgerecht ======================================================= 1 knolselderij
1 ui
12 blaadjes salie
1 eetlepel citroensap
50 gram walnoten
50 gram emmental (geraspt)
2 centiliter notenolie
0.5 centiliter olijfolie (extra vierge)
1 takje tijm
peper
. Schil de knolselderij en snij in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.
Snij vervolgens uit elk knolselderijplakje een cirkel met een diameter van zes tot acht centimeter.
Stoom de knolselderijrondjes gaar in vier tot vijf minuten.
Snipper de ui.
Verwarm de olijfolie en fruit de ui met de tijm.
Snipper de salieblaadjes in een ruime kom.
Voeg hierbij de notenolie, het citroensap, de ui, walnoten en kaas.
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper.
Olie een bakplaat in en leg de rondjes hierop.
Leg op elk knolselderijplakje een hoeveelheid van het kruidige mengsel.
Laat de plakjes goudbruin gratineren in een voorverwarmde oven.
|