Zondag mag het eens wat anders zijn.
Asperges met ger.zalm en mierikwortelsaus lauw voorgerecht ========================================================== 4 witte asperges per persoon,
1 of 2 plakjes gerookte zalm per persoon,
potje geraspte mierikswortel,
worcestershire sauce,
creme_fraiche,
peper, zout,
1 of 2 kwarteleitjes per persoon
potje zalmkaviaar.
. Schil de asperges goed en snij er de onderste twee centimeter af. Kook ze (afhankelijk van de dikte) 6 tot 8 minuten in water met zout en een schepje suiker, doe het vuur uit en laat ze, met de deksel op de pan, nog 6 tot 10 minuten nagaren. (controleer de gaarheid met een vork aan de onderkant van de asperges of proef gewoon)
Haal de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken en tot lauw afkoelen.
Kook de kwarteleitjes hard (3-4 minuten)
Schep het bakje creme_fraiche in een schaal en doe er roerend, op smaak, genoeg lepels mierikswortel bij, een paar scheutjes worcestershiresauce, peper en zonodig zout.
Schik op elk bord 4 asperges en 1 à 2 plakjes gerookte zalm.
Snijd de gepelde kwarteleitje in de lengte doormidden en schik ze tussen de asperges.
Schep wat mierikswortelsaus op een lege plek.
Leg op de kwarteleitjes wat zalmkaviaar en strooi wat uitgelekte kappertjes over het geheel.
Maak er een plaatje van, want het smaakt geweldig !
|