Gemakkelijk te maken en helemaal op voorhand.
Fricassée van kip en garnalen Hoofdgerecht ============================================= 400 gram kipfilets
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
200 gram champignons
1 rode paprika
paprikapoeder
versgemalen peper
zout
40 gram boter
30 gram bloem
2 deciliter gevogeltefond
2 deciliter slagroom
1 deciliter Noilly_Prat
200 gram gekookte grote garnalen
fijngesneden peterselie
geknipte bieslook
De dag voordien: . Snijd de kipfilets in kleine blokjes.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze ragfijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Rooster de paprika in de oven of boven aan een gasvlam tot de schil blakert; laat even afkoelen en ontvel de paprika.
Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ruitjes.
Bestrooi de kipfilet met paprikapoeder, peper en zout.
Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kipfilet in porties goudbruin in steeds circa 7 minuten.
Schep ze uit de pan en houd ze apart.
Smoor sjalot en knoflook in de braadboter, schep de champignons erdoor en bestrooi het geheel met de bloem.
Roer alles door en voeg al roerend de gevogeltefond, de slagroom en de Noilly_Prat toe; laat deze saus 15 minuten zachtjes garen.
Doe de stukjes kip na 10 minuten in de saus.
De dag zelf: Warm het gerecht terug op
Breng op smaak met peper en zout en meng de garnalen en de paprikaruitjes erdoor.
Serveer de fricassee op vier verwarmde borden en bestrooi ze met peterselie of bieslook.
Serveertips Geef er pasta of rijst en een groene salade bij.
|