Vrijdag = visdag!
Visbroodje ========== 2 eetlepels boter
50 g volkoren bloem
300 ml halfvolle melk
250 gram gekookte kabeljauw
een paar fijngesneden blaadjes peterselie
sap van1 kwartje citroen
3 tomaten
900 g gekookte en in plakjes gesneden aardappelen
. Warm 1 eetlepel boter op, meng er de bloem in, en roer.
Voeg er beetje bij beetje de halfvolle melk aan toe en roer tot er een smeuïg bereiding ontstaat.
Voeg dan de verbrokkelde vis, de peterselie en het citroensap toe, en roer goed.
Schil de 3 tomaten en snijd ze in plakjes.
Prak de aardappelen tot puree en voeg 4 eetlepels halfvolle melk en 1 eetlepel boter toe, en roer goed.
Wissel één laagje aardappelen, één laagje vis en één laagje tomaten af in een cakevorm.
Eindig met een laagje aardappelen.
Zet het geheel 30 minuten in de oven op 180°.
Eet smakelijk!
|