Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visbroodje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Visbroodje
    ==========
    2 eetlepels boter

    50 g volkoren bloem

    300 ml halfvolle melk

    250 gram gekookte kabeljauw

    een paar fijngesneden blaadjes peterselie

    sap van1 kwartje citroen

    3 tomaten

    900 g gekookte en in plakjes gesneden aardappelen



    .
    Warm 1 eetlepel boter op, meng er de bloem in, en roer.

    Voeg er beetje bij beetje de halfvolle melk aan toe en roer tot er een
    smeuïg bereiding ontstaat.

    Voeg dan de verbrokkelde vis, de peterselie en het citroensap toe, en
    roer goed.

    Schil de 3 tomaten en snijd ze in plakjes.

    Prak de aardappelen tot puree en voeg 4 eetlepels halfvolle melk en 1
    eetlepel boter toe, en roer goed.

    Wissel één laagje aardappelen, één laagje vis en één laagje tomaten af
    in een cakevorm.

    Eindig met een laagje aardappelen.

    Zet het geheel 30 minuten in de oven op 180°.

    Eet smakelijk!

     

    27-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen met hart van geitenkaas en ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we kalkoen.

    Kalkoen Met Hart Van Geitenkaas En Ham
    ==============================

    voor 4 personen:

    - 4 borstfilets van kalkoen

    - 8 sneetjes parmaham

    - 800 g wortelen

    - 2 sjalotten

    - 150 g verse geitenkaas

    - 2 eetl. boter

    - 10 blaadjes vers basilicum

    - 1 eetl. roze bessen(rode peperbolletjes)

    - 2 koffiel. tijm

    - peper en zout



    .

    De dag voordien:

    Snij de kalkoenfilets in de lengte in 2.

    Snij de geitenkaas in 8 plakjes van 1 cm.

    Verdeel de plakjes geitenkaas over de sneetjes parmaham.

    Bestrooi met wat roze bessen en 1 koffielepel tijm.

    Vouw de pakketjes goed dicht.

    Leg de hampakketjes op de kalkoen, rol op en zet vast met een
    prikkertje.

    Scheur de basilicumblaadjes fijn.

    Snij de wortelen in gelijke staafjes.

    Snipper de sjalotten fijn.

    Kook de wortelstaafjes 10 min. gaar in lichtgezouten water met 1
    koffiel. tijm. Giet af.

    Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesneden sjalotten
    glazig. Voeg de gekookte wortelen en de basilicumblaadjes toe. Kruid
    naar smaak met peper en zout.

    De dag zelf:

    Smelt opnieuw 1 eetl. boter in een pan en bak de gevulde
    kalkoenenrolletjes gedurende 5 min. aan elke kant.

    Haal uit de pan en hou warm.

    Blus de braadpan met 2 dl water en laat inkoken.

    Tip Afwerking:

    Leg 2 kalkoenrolletjes op elk bord en haal er de prikkertjes uit.

    Dien op met de wortelen en natuuraardappelen.

    Lepel er wat saus over.

    Tip :
    Voor een zachtere smaak kan u de geitenkaas vervangen door mozzarella

     

    26-02-2009 om 10:11 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met pruimen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eendenborst.

    Eendenborst met pruimen
    =======================

    voor 4 personen:

    250 gram gedroogde pruimen zonder pit

    1/4 liter rode port

    3 borstfilets van tamme eend met vel
    (350 gram. per stuk)

    100 gram boter

    1 eetlepel olie

    zout en versgemalen peper 

    2 deciliter gevogeltefond uit een pot

    takje verse of een mespunt gedroogde tijm

     

    .
    De dag voordien:

    Week de pruimen bij voorkeur een hele nacht in de port.

    Laat de eendenborstfilets op kamertemperatuur komen en snijd het vel
    tot op de vetlaag kruislings in.

    Snijd de koude boter in blokjes en zet ze tot gebruik in de koelkast.

    De dag zelf:

    Vet een braadpan met een dikke bodem in met een scheutje olie en zet op
    hoog vuur tot de pan goed heet is.

    Leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden in de pan en laat
    ze op middelhoog vuur 8 tot 10 minuten bakken tot het vel krokant is en
    het meeste vet is uitgebakken.

    Keer ze om en laat ze op de onderkant snel bruin bakken.

    Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en laat ze op laag vuur
    nog een paar minuten op de onderkant bakken.

    Neem ze uit de pan, leg ze op een bord en laat afgedekt met
    aluminiumfolie rusten.

    Giet het meeste vet uit de pan en blus af met de gevogeltefond.

    Laat met de tijm en het weekvocht van de pruimen op hoog vuur kort
    inkoken.

    Warm de pruimen door in de saus en schep ze uit de pan.

    Klop de koude boter met een paar blokjes tegelijk door de hete saus en
    breng de saus op smaak met wat zout en peper.

    Roer er het uitgelopen vocht van de eendenborstfilets door. 

    Serveertips Snijd de filets in schuine plakken en verdeel ze over de
    voorverwarmde borden.

    Schep er de saus met de pruimen naast en serveer met groenten naar
    keuze en aardappelkroketjes of -puree.

    Tip: Gebruik het eendenvet voor het bakken van de aardappelen.
     

     

    25-02-2009 om 13:44 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte met chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een lekker Nagerecht

    Charlotte Met Chocolade
    =======================
    Ingredienten:  18 tot 30 lange vingers (afhankelijk van hun grootte)

    250 g chocolade (puur of bitter)

    80 g boter

    30 centiliter slagroom

    1 likeurglas whisky

    ½ glas melk

    wat poedersuiker

    3 blaadjes gelatine

     

     


    Bereidingswijze:

    Laat de chocolade en de boter in de melk smelten.

    Maak de whisky warm, los de blaadjes gelatine erin op en roer deze door
    de chocoladesaus.

    Klop de slagroom stijf en roer ook deze door de chocoladesaus.

    Bekleed de wanden van een charlottevorm zo dicht mogelijk met lange
    vingers. de bovenkanten zo nodig bijsnijden.

    giet het chocolademengsel, wanneer het nagenoeg afgekoeld maar nog niet
    stijf is, in de vorm.

    Laat de charlotte in de koelkast opstijven.

    Serveertips:

    Houd de vorm even in heet water en stort de charlotte uit op een
    taartschotel. Garneer de bovenkant met lange vingers en bestrooi de
    charlotte rondom met poedersuiker.

    Goed koud opdienen.

     

    24-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijlinktvis met mousse van zalm en brocolli.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eens iets anders.

    Pijlinktvis met mousse van zalm en preisausje
    =============================================

    voor 4 personen:

    300 gram inktvisringen

    300 gram zalmfilet

    300 gram broccoli

    2 preiwitten

    400 gram pasta

    0.5 deciliter visfumet

    15 gram boter (bakboter)

    2 eiwitten

    4 deciliter room

    2 takjes dille

    peper
    zout

     


    .
    De zalm ontvellen, in dobbelsteentjes snijden en fijnmalen in de mixer.
    Het eiwit toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Ten slotte
    de helft van de room erdoor mixen.

    De zalmmousse in een spuitzak scheppen en de goed gereinigde
    pijlinktvistube ermee vullen.

    De gevulde tubes kruiden met peper en zout, even aanbakken in boter en
    20 minuten in een matig warme oven (180 graden) zetten.

    Ondertussen de broccoli in gezouten water gaarkoken en de pasta
    eveneens in gezouten water met wat olie gaarkoken.

    Voor de saus de rest van de room met de visfumet aan de kook brengen en
    kruiden met peper en zout. De prei wassen, in stukjes snijden en even
    laten meekoken. Als de prei gaar is het mengsel fijnmalen, door een
    fijne zeef gieten, opwarmen en monteren met een klontje boter. Proeven
    en op smaak brengen.

    De gevulde pijlinktvis uit de oven halen en in schijven snijden.

    Een toefje pasta en een tuiltje broccoli op het bord leggen, daarnaast
    de schijven gevulde inktvis en een lepeltje saus.


     

     

    23-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden kip met pompelmoes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekkere kip

    Gebraden Kip Met Florida Pompelmoes
    ===================================

    voor 4 personen:

    - 1 scharrelkip (1,5 kg)

    - Gemalen zwarte peper en zout

    - 1 fijngesneden rode ui

    - 50 g zongedroogde tomaten (grof gesneden)

    - 50 g zwarte olijven

    - 6 gehakte ansjovissen (naar keuze)

    - 2 laurierblaadjes

    - 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie

    - 450 ml Florida pompelmoessap

    - 410 g boterboontjes uit blik (uitgelekt)

    - 1 roze pompelmoes uit Florida (in schijfjes)



    .
    Verwarm de oven op 180º C. Maak de kip grondig schoon in koud water en
    droog ze zowel van binnen als buiten met keukenpapier. Kruid de holte
    van de kip met zout en peper. Plaats de kip in een grote ovenschotel
    met een nauw aansluitend deksel.

    Schik de uien, de zongedroogde tomaten, de olijven, de ansjovissen (als
    je deze gebruikt) en de laurierblaadjes rond de kip. Bestrooi met
    peterselie en overgiet met het pompelmoessap. Kruid goed. Bedek en
    braad gedurende 1 uur 15 minuten.

    Overgiet de kip met de sappen en voeg de boontjes en de
    pompelmoesschijfjes toe. Zet alles weer in de oven en braad nog eens 30
    minuten tot de kip goudbruin is.

     

    22-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersenbavarois met kriekenbiersaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker nagerecht.

    Kersenbavarois Met Kriekbiersaus
    ================================

    voor 8 à 10 personen:

    10 bladen gelatine

    2 potten krieken zonder pit

    2 dl kersenbier

    sinaasappelraspvan 1 appelsien

    250 ml slagroom

    300 gr suiker

     


    .
    Laat de kersen uitlekken in een zeef.

    Pureer de helft van de kersen en verwarm de kersenpuree samen met de
    sinaasappelrasp een derde deel van de suiker en 1.5 dl ingekookt sap
    van de krieken.

    Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los het
    op in de hete kersenpuree.

    Laat de kersenpuree licht geleren.

    Klop de slagroom halfstijf en spatel het door de kersenpuree.

    Doe de bavarois over in een grote of eenpersoons met water omgespoelde
    vormen en laat de bavarois minimaal vier uur in de koelkast opstijven.

    Pureer de rest van de kersen, maar houd enkele exemplaren apart voor de
    garnering.

    Verhit de kersenpuree samen met het kersenbier en de rest van het
    kriekensap.

    Laat de saus enkele minuten doorkoken. Zeef de saus en laat hem
    vervolgens inkoken en afkoelen.

    Serveer de koude saus bij de bavarois en garneer met de achter gehouden
    kersen.

     

    21-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde rog met holandaisesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Gepocheerde Rog Met Hollandaisesaus
    ===================================
    2 grote rogvleugels

    1 citroen

    een takje tijm

    1 laurierblaadje

    zout

    1 koffielepel zwarte peperkorrels

    voor de saus:
    2 eierdooiers

    het sap van een halve citroen

    een scheutje water

    100 g koude boter in kleine stukjes

    peper en zout





    .
    Breng een grote pan water aan de kook.

    Breng het kookvocht op smaak met
    citroensap, zout, de peperkorrels, tijm en laurier. Laat even doorkoken
    en proef van het vocht.

    Stuur desnoods wat bij, het is echt belangrijk
    dat het vocht goed op smaak is. Laat de rog in het water glijden en
    draai het vuur laag.

    Haal de pan na 2 minuten van het vuur en laat de
    rog rustig gaar worden. De gaartijd hangt sterk af van de dikte van de
    vleugels. Even controleren is dus de boodschap.

    Doe de eierdooiers met het citroensap en het water in een steelpan.

    Klop eerst alles goed los en zet de pan vervolgens op een laag vuurtje.

    Blijf kloppen tot de dooiers mooi gebonden zijn.

    Als je dit op een te heet vuur doet, stollen de dooiers te snel en krijg je een roerei als resultaat.

    Haal de pan van het vuur en roer er de klontjes koude boter door.

    Breng op smaak met peper en zout of maak het pittig met cayennepeper.

    Haal het vlees van de graat en serveer met de saus en aardappelpuree.

    Ook rauw gesneden spinazie eenvoudig op smaak gebracht met olijfolie,
    citroensap, peper en zout smaakt hier heerlijk bij.

     

    20-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenslapjes met aardappelen en prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Varkenslapjes Met Aardappelen En Prei
    =====================================
    4 varkenslapjes van elk ongeveer 150 g

    1 fijngesneden preiwit

    20 champignons (in 4 gesneden)

    boter

    8 gekookte aardappelen in blokjes

    2 eetlepels dijonmosterd

    1 dl melk

    2 dl zure room

    peper en zout



    .
    1. Bak de prei en de champignons in wat boter.

    2. Bak ook het vlees zo'n 3 minuten in boter.

    Voeg dan de prei en de champignons, de mosterd, de melk en de zure room
    bij het vlees.

    3. Laat alles een paar minuten zachtjes sudderen.

    Kruiden met peper en zout en...

    serveren maar !

     

    19-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-appelkrokantje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker voorgerecht en gemakkelijk

    Kaas-appelkrokantje warm  gemakkelijk
    =====================================
    1 appel

    1 camembert

    4 vellen brikdeeg

    50 g gesmolten boter

    Sla

    Verse kervel



    .
    Snij een appel in kwartjes,bak ze kort in een koekenpan in boter,laat
    afkoelen.

    Verdeel de Camembert in 8 punten.

    Leg op 4 vellen brikdeeg eenkwartje appel en twee stukjes kaas.

    Vouw toe.

    Bestrijk met gesmolten boter en zet een paar minuten in de oven op 200°C

    Serveer warm met een groene salade waarin ondermeer verse kervel zit.

     

    18-02-2009 om 10:22 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddenstoelenbouillon met gepocheerd ei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijke bouillon

    Paddenstoelenbouillon met gepocheerd ei.
    ========================================

    voor 4 personen:

    2 potten bouillon gevogelte (a 380 ml)

    1 bak kastanjechampignons (250 g)

    1 prei, in grove ringen

    1 winterpeen, in grove stukken

    2 eetlepels Japanse sojasaus

    4 eieren

    enkele sprietjes verse bieslook (zakje a 25 gr)



    .
    Breng de gevogeltebouillon, 500 ml water, de champignons (houd er 2
    apart), de prei, de winterpeen en de sojasaus aan de kook en laat het
    op laag vuur 2 uur trekken.

    Hang een zeef boven een andere pan, leg hierin een schone theedoek en
    schenk de bouillon hierdoor, zodat een heldere bouillon overblijft.

    Snijd de achtergehouden champignons in dunne plakjes.

    Breng water in een kleine pan tegen de kook aan.

    Bedek de binnenkant van een koffiekopje met een dubbele laag
    huishoudfolie, breek hierboven een ei en vouw de folie aan de bovenkant
    dicht.

    Leg het verpakte ei 2-3 minuten in de pan met bijna kokend water, neem
    het eruit en verwijder de folie.

    Herhaal dit met de overige 3 eieren.

    Verwarm de bouillon eventueel opnieuw, zodat hij goed heet wordt
    geserveerd.

    Leg een knoopje in de sprietjes bieslook.

    Verdeel de soep over 4 diepe borden, schep in elk bord een ei, een paar
    plakjes champignons en de sprietjes bieslook.

     

    17-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrine van varkenshammetje en ganzenleverpaté.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker feestelijk voorgerecht.

    Terrine Van Varkensham En Ganzenleverpaté
    ===============================
    Ingredienten voor 4 personen:

    het vlees van 1 varkenshammetje

    1 gesnipperde sjalot

    1 eetlepel boter

    2 eetlepels port

    200 g ganzenleverpaté

    4 dunne plakjes krokant gebakken toast

    gemengde salade


    voor de portreductie:

    4 eetlepels balsamicoazijn
    4 eetlepels rode wijn
    .



    Voorbereiding:

    Kook het varkenshammetje in water met bouillonblokjes tot het vlees
    mals is

    Kook voor de reductie de azijn en de wijn in tot een stroop.

    Snij het vlees in kleine stukjes.

    Bak de sjalot in wat boter, voeg er de port aan toe en laat die
    volledig weg koken.

    Snij de ganzenlever in stukjes en meng met de sjalot en het vlees.

    Leg een vel huishoudfolie in een terrinevorm en giet er het
    ganzenlevermengsel in.

    Dek de terrine af met de folie en leg er een zwaar voorwerp op. Zet de
    terrine ongeveer 12 uur in de koelkast.

    Bereidingswijze: Serveer met de toast, de salade en werk af met de
    portreductie.

     

    16-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aostaham gevuld met boursin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Aostaham Gevuld Met Boursin
    ===========================
    8 sneden aostaham

    1 Boursinkaasje

    200 gram zachte boter

    aluminiumfolie

    peper en zout

     

    De dag voordien:

    Vermeng het kaasje met de boter en kruid rijkelijk met peper en zout.

    Leg de sneden ham op tafel en smeer ze met de boursinboter.

    Rol ze op en draai ze stevig in aluminiumfolie.Laat opstijven in de
    koelkast.

    De dag zelf:

    Haal de rolletjes uit de aluminiumfolie en snij met een scherp mes in
    partjes en dien op met cocktailprikkers.

     

    15-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters met champagne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Valentijn = oesters Oesters

    Oesters met champagne
    ==========================

    voor 2 personen:

    12 oesters

    1 dl champagne

    2 eetlepels champagneazijn(mag ook witte wijnazijn)

    een halve gehakte sjalot

    1/2 gekookt ei

    1/2 eetlepel gehakte peterselie

    100 g boter




    .
    Open de oesters en maak het vlees los.

    Vang het sap op.

    Kook de champagne samen met de azijn, de sjalot en het oestersap in tot
    de helf .

    Werk op met de koude boter en kruid met peper.

    Hak het wit en geel van het ei apart.
     
    Voeg het ei en de peterselie aan de saus toe.

    Doe de oesters in de saus en serveer ze in de schelp (zet de schelpjes
    rechtop met grof zout opdat de saus er niet uit loopt).

     

    14-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met tomaten,spinazie en geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag,vandaag Kabeljauw

    Kabeljauw met tomaat ,spinazie en geitenkaas.
    =============================================


    4 grote plakken rauwe ham

    1 zak verse spinazie ( 300 g)

    ca. 100 ml gezeefde tomaten ( pakje a 500 ml)

    200 g zachte geitenkaas, verkruimeld

    400 g kabeljauwfilet

    2 eetlepels olijfolie

    2 teentjes knoflook, in plakjes

    6 eetlepels balsamicoazijn

    2-3 eetlepels suiker

    1-2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

    evt. sprietjes bieslook
    .
     

    Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes
    spinazie.

    Schenk ca. 100 ml gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de
    geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.

    Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Bestrijk ze met het
    tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.

    Verhit 1 eetl. olie in een koekepan en bak de vispakketjes rondom
    lichtbruin. Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de
    oven.

    Verhit 1 eetl. olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook
    lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ca.5
    min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

    Meng in een schaal de rest van de spinazie met de ingekookte azijn,
    pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.

    NABEREIDEN: Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een
    bord. Schep daarnaast wat van de spinaziesalade.

    Serveer met puree.

     Garneer eventueel met sprietjes bieslook.

    13-02-2009 om 13:25 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterd-mosselsoep met wortelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu nog eens een lekkere soep

    Mosterd-mosselsoep met wortelen.
    ================================
    500 g winterpeen (zak 1 kg) 

    1 eetlepel olie plantaardig

    1 zak gesneden prei (300 g)

    4 eetlepels Dijon mosterd (potje 215 g)

    1 pot bouillon met kip (340 ml)

    300 g gekookte mosselen (zak 450 g diepvries)

    100 ml room culinair (pakje 200 ml)

    2 takjes peterselie (zakje 30 g)

    stokbrood meergranen



    .
    Wortelen schillen en in schijfjes snijden.

    In grote pan olie verhitten en plakjes wortel toevoegen. Prei erdoor
    scheppen.

    Alles even omscheppend bakken en dan mosterd toevoegen.

    Bouillon en 3 potten water erbij gieten.

    Soep ca. 12 min. zacht laten koken.

    Mosselen aan soep toevoegen en 2-3 min. mee warmen tot ze gaar zijn.

    Room erbij gieten.

    Peper en zout naar smaak toevoegen.

    Soep in grote kommen scheppen, garneren met fijngesneden peterselie.

    Stokbrood erbij geven.

     

    12-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeghapje met garnalenmousse en geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens een lekker voorgerechtje.oorgerecht

    Bladerdeeghapje Met Garnalenmousse En Geitenkaas
    =====================================

    voor 4 personen:

    verse geitenkaas  200  gram

    zout en versgemalen peper

    grof zeezout

    vloeibare room  10  cl

    olijfolie

    brickdeeg  2  blaadje(s)

    sojasaus

    roze garna(a)l(en)  200  gram

    klaverscheut(en)



    .
    Pel de garnalen en bak ze gedurende twee minuten in de pan. Roer
    regelmatig.

    Houd vier garnalen opzij voor de garnering.

    Leg de rest van de garnalen in een kom en mix ze tot een homogene
    mousse.

    Kruid met fleur de sel en peper.

    Meng de verse geitenkaas met de room tot een dik en homogeen mengsel.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Zet samen met de garnalenmousse op een koele plaats.

    Snijd het filodeeg in vierkantjes van ongeveer zes centimeter groot.
    Smeer ze met behulp van een penseel in met olie en leg ze per drie op
    elkaar (in totaal zestien pakketjes).

    Schik deze stapeltjes op een grote schotel en dek af met een andere
    schotel (zodat de blaadjes filodeeg niet gaan buigen).

    Zet drie minuten in de oven, zodat het filodeeg krokant wordt. Laat
    afkoelen.

    Neem een bladerdeeghapje en beleg het met een lepeltje garnalenmousse.
    Bedek met een ander bladerdeeghapje en voeg een lepel geitenkaas toe.

    Herhaal dit nog eenmaal en werk bovenaan af met een bladerdeeghapje en
    een garnaal.

    Serveer met een slaatje van klaverscheuten, dat u op smaak brengt met
    een scheutje olijfolie, gemengd met wat sojasaus.

    Tip : Dit geraffineerde voorgerechtje smaakt ook heerlijk als
    aperitiefhapje. Snijd in dat geval het filodeeg in kleinere
    vierkantjes, zodat u ze kan omtoveren tot heerlijke hapjes!

     

    11-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpot met aardappelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een sudderpotje

    Lamsstoofpot Met Aardappelen
    ============================

    voor 4 personen:

    600 gr lamsvlees

    1 grote ui

    2 paprika's, groene

    500 gr aardappel

    4 teentjes knoflook

    2 el olijfolie

    2 el peterselie, verse, fijngehakte

    2 dl water

    Zout

    Peper, zwarte, gemalen

     


    Neem voor het lamsvlees bij voorkeur mager lamsvlees.

    Het lamsvlees in grote dobbelstenen snijden.

    De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen.

    De paprika's van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en in dunne repen
    snijden.

    De aardappelen schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.

    De olijfolie in de ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in circa 2
    minuten op vol vermogen heet laten worden, in de magnetron.

    De ui, knoflook en het vlees erdoor roeren en (onafgedekt) 3 minuten op
    vol vermogen verwarmen.

    De blokjes aardappel, het water en zout en peper naar smaak door het
    vleesmengsel scheppen en alles (onafgedekt) circa 26 minuten op half
    vermogen magnetron en hetelucht 220 graden Celsius verwarmen tot het
    vlees en de aardappelen gaar zijn.

    Tussendoor tweemaal omscheppen.

    Het gerecht 5 minuten afgedekt laten staan en bestrooid met peterselie
    serveren.

     

    10-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshammetje met mosterd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eens iets eenvoudig

    Varkenshammetje met mosterd
    ======================

    voor 4 personen:

    4 varkensschenkels

    1 prei

    1 selder

    2 wortelen

    1 ui

    tijm en laurier

    4 liter water

    2 deciliter witte wijn

    2 deciliter kookvocht

    4 eetlepels graanmosterd

    2 deciliter room 

    aardappeltjes

     


    Kook de schenkel 3 uur gaar in het water met de prei, selder, wortel,
    tijm en laurier

    Kook daarna de witte wijn in met wat kookvocht en voeg de room toe.

    Op het einde voeg je hier nog 2 eetlepels graanmosterd aan toe

    Serveer de hammetjes met aardappeltjes en de witte wijnsaus

     

    09-02-2009 om 14:56 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kippenvleugels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Gemarineerde kipkluifjes
    ========================
    4 eetlepels sojasaus

    1 eetlepel sambal oelek

    2 tenen knoflook, in plakjes

    2 bakjes kipkluifjes naturel (a 500 g)

    Materialen
    bakpapier Bereiden

     

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de sojasaus met de sambal en de
    plakjes knoflook door elkaar.

    Schep de kipkluifjes door deze marinade.

    Schep de kluifjes met marinade in een met bakpapier beklede ovenschaal
    en laat ze 20 minuten in het midden van de oven gaar worden.

     

    08-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!